Krém z tekvice hokkaido s ovseným mliekom
Anna Červenková a Dušan Lakatoš
zo spoločnosti Gurmán Group v Bratislave, 12. novembra 2020
zo spoločnosti Gurmán Group v Bratislave, 12. novembra 2020
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4-6
porcie
porcie
45 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Tekvicu poriadne umyjeme, prekrojíme a vydlabeme jadierka. Nakrájame ju na kocky, osolíme, pokvapkáme troškou oleja a pečieme v rúre na 150 stupňov 20 minút.
- 2
Do hrnca dáme variť očistené zemiaky, pridáme cesnak, cibuľu a štipku soli. Pridáme upečenú tekvicu, prilejeme ovsené mlieko a necháme 2–3 minúty prevrieť.
- 3
Potom necháme polievku troška vychladnúť, rozmixujeme ponorným mixérom na jemný krém a dochutíme podľa našej chuti. Podávame ozdobené tekvicovými semienkami a pokvapkané tekvicovým olejom.
Tiež tekvicová polievka:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu