Tekvicová polievka
Tekvicová polievka

Krém z tekvice hokkaido s ovseným mliekom

Anna Červenková a Dušan Lakatoš
zo spoločnosti Gurmán Group v Bratislave, 12. novembra 2020
Krém z tekvice hokkaido s ovseným mliekom
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4-6
porcie
45 minút
príprava

Suroviny

1 kg
150 g
200 g
100 ml
2 strúčiky
Na ozdobenie:
50 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Tekvicu poriadne umyjeme, prekrojíme a vydlabeme jadierka. Nakrájame ju na kocky, osolíme, pokvapkáme troškou oleja a pečieme v rúre na 150 stupňov 20 minút.

  2. 2

    Do hrnca dáme variť očistené zemiaky, pridáme cesnak, cibuľu a štipku soli. Pridáme upečenú tekvicu, prilejeme ovsené mlieko a necháme 2–3 minúty prevrieť.

  3. 3

    Potom necháme polievku troška vychladnúť, rozmixujeme ponorným mixérom na jemný krém a dochutíme podľa našej chuti. Podávame ozdobené tekvicovými semienkami a pokvapkané tekvicovým olejom.

Diskusia k receptu


Jeden komentár