Husacie rillettes s karamelizovanou cibuľou fotorecept

Róbert Hudák
executive chef spoločnosti Primestar Hotels, 16. októbra 2020
Husacie rillettes s karamelizovanou cibuľou (fotorecept)
Foto: Pravda - Ivan Majerský

Suroviny

2 ks
500 ml
1 ks
1 ks
1 PL
1 ks
50 g
100 ml

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Z konfitovaných husacích stehien odstránime kožu. Mäso zo stehien oberieme od kostí, pridáme k nemu trochu tuku, horčice, nasekanú jarnú cibuľku, granátové jablko a dochutíme korením a soľou, dobre premiešame.

    Husacie rillettes s karamelizovanou cibuľou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Naplníme do pohárov a zalejeme roztopenou masťou.

    Husacie rillettes s karamelizovanou cibuľou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    V hrnci necháme skaramelizovať cukor, pridáme cibuľu nakrájanú na pásiky, podlejeme vínom, necháme prejsť varom a pomaličky redukujeme, kým cibuľa nezmäkne a neskaramelizuje.

    Husacie rillettes s karamelizovanou cibuľou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Rilettes podávame s karamelizovanou cibuľkou a opečeným chlebom.

Recept je zaradený do kategórií:
Husacie mäso, Jedlá z hydiny, Nátierky, Predjedlá, Slané chuťovky

Diskusia k receptu


Zatiaľ 0 komentáre