Husacie rillettes s karamelizovanou cibuľou fotorecept
Róbert Hudák
executive chef spoločnosti Primestar Hotels, 16. októbra 2020
executive chef spoločnosti Primestar Hotels, 16. októbra 2020
Foto: Pravda - Ivan Majerský
Postup
-
1
Z konfitovaných husacích stehien odstránime kožu. Mäso zo stehien oberieme od kostí, pridáme k nemu trochu tuku, horčice, nasekanú jarnú cibuľku, granátové jablko a dochutíme korením a soľou, dobre premiešame.
-
2
Naplníme do pohárov a zalejeme roztopenou masťou.
-
3
V hrnci necháme skaramelizovať cukor, pridáme cibuľu nakrájanú na pásiky, podlejeme vínom, necháme prejsť varom a pomaličky redukujeme, kým cibuľa nezmäkne a neskaramelizuje.
-
4
Rilettes podávame s karamelizovanou cibuľkou a opečeným chlebom.
Diskusia k receptu