Syrové mille-feuilles
šéfkuchár hotela Elizabeth v Trenčíne, 17. septembra 2020
Foto: Pravda - Robert Hüttner
Postup
-
1
Plnka: Do hrnca dáme múku, mlieko a maslo, vyšľaháme do hladka, postavíme na mierny oheň a priebežne miešame. Keď zmes privedieme k miernemu varu a spravia sa v nej hrudky, dáme dolu z plameňa a metličkou šľaháme, kým hrudky nerozmiešame. Po jednom pridáme vajcia a za stáleho miešania opäť privedieme k varu. Ak by sme hmotu mali príliš hustú, po kvapkách pridáme mlieko, aby sme ju rozriedili, ale nie veľmi, aby plnka nevytekala. Dochutíme soľou, korením, muškátovým orieškom, tabascom a keď zmes trochu vychladne, pridáme ementál a 60 g parmezánu. Nakoniec vmiešame smotanu, aby bola zmes vláčna. Na to, aby sme zistili, či má zmes správnu konzistenciu, naberieme ju lyžicou – nesmie sa roztekať a musí držať tvar.
- 2
Tenký plát lístkového cesta rovnomerne nakrájame na štvorce s rozmermi 10 x 10 cm. Pripravenú náplň a štvorce cesta vrstvíme tak, aby zostal po obvode aspoň polcentimetrový okraj. Posypeme zvyšným strúhaným parmezánom a dáme piecť cca na 10–15 minút do rúry vopred predhriatej na 190 °C. Pečieme, kým syr nezozlatne a náplň nezačne bublať.
Tiež syrový koláč:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu