![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Jahodové knedlíky s jahodovou omáčkou
Mouku prosejeme do mísy, smícháme se špetkou soli a doprostřed uděláme důlek, do kterého rozdrobíme...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Exotické voňavé kuracie špízy
Toto jedlo robievam často - jednak preto, že mám rada recepty z iných kútov sveta a...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Grilovaný halloumi - národné jedlo Cypru
Názov pochádza zo slova „almi“, čo znamená voda. Pravdepodobne je tým myslený slaný nálev...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Kuřecí kousky s májovkama
Soused se podělil o májovky. Věřil jsem a uvařil. Tento druh hub neznám a nesbírám....
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Eintopf - národné jedlo Nemecka
Jedny z prvých eintopfov varili v Ríme pre gladiátorov. Aby ušetrili čas, nahádzali do hrnca...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Chicken Tikka Masala - národné jedlo Veľkej Británie
Počas typickej glasgowskej upršanej noci dostal šofér autobusu Ali Ahmed Aslam chuť na indické karí. Objednal...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Vyprážané palacinkové šatôčky s bryndzou
Zo surovín na palacinky pripravíme cestíčko, z ktorého na rozpálenej panvici urobíme 8 palaciniek.
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Lahodná pohánka s bryndzou
Že bude toto jedlo výborné som tušila hneď, ako som videla suroviny k receptu (recept pochádza...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Medovo-cesnakové pečené bravčové koleno
Jednoduché pečené koleno s medom, cesnakom a so saturejkou.
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Sulu Köfte na masle
Veľmi jednoduché, výborné, šťavnaté mäsové guľky s jemnou príchuťou masla :-)
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Pod bryndzou zapekané kuracie mäso so zeleninou
Kuracie prsia nakrájame na rezančeky a restujeme na oleji, osolíme a okoreníme.
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Risotto Milanese - národné jedlo Talianska
História rizota sa prirodzene spája s príchodom ryže do Talianska. Priniesli ju pravdepodobne Arabi v stredoveku...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Orientální ryba
Já opravdu nevím, proč se to jmenuje Orientální ryba. Recept je z Židovské kuchařky, ...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Čevapčiči s ajvarom - národné jedlo Chorvátska
Slovo ćevap pochádza z tureckého kebap. Najznámejší je hajdučki ćevap, ktorý sa pripravoval nad otvoreným...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Stredomorské plnené baby kuriatko
Pečené plnené kurča je stará ale dobrá klasika. Ja osobne ho mám veľmi rada - plnku...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Delikatesná mrkvovo-hrušková krémová polievka
Netradičná kombinácia surovín, ale výborná chuť. Ak nájdete odvahu vyskúšať, určite neobanujete...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Tacos al Pastor
Doma som mala ananás a avokádo, tak som si povedala, že prišiel čas na mexickú...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Hovädzí plátok na škorici s farebnou zeleninou
Náš nedeľný obed dnes z hovädzieho pliecka ochuteného škoricou, klinčekmi a farebnou zeleninou.
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Pilaf - národné jedlo Bulharska
Pilaf bol vynájdený hneď po tom, ako bola do Indie dovezená ryža. Názov pochádza spojením...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Obaľovaný zapekaný baklažán v paradajkovo-bazalkovej omáčke so syrom
Zdravý, jednoduchý a chutný recept ak nevieme čo s baklažánom.
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Špargľový krém s kuracím mäsom
Špargľa je ľahko stráviteľná. Je bez tuku a obsahuje len málo kalórií. Práve preto je...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Italský lilek (baklažán)
Receptů na lilek není nikdy dost. A tenhle je takový lehký, viditelně jednoduchý a přitom...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Stamppot - národné jedlo Holandska
Holandské jedlo Stamppot je Kelový prívarok so klobáskou. V preklade tiež „zimné jedlo“, ktoré je...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Köttbullar – Mäsové guľky – národné jedlo Švédska
Mäsové guľky priniesol do Švédska kráľ Karol XII. V roku 1713 z exilu v Istanbule...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Fasolada - národné jedlo Grécka
Fasolada sa stala gréckym národným jedlom až v 20. storočí, ale recept sa traduje už...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Panenka so zapekanými zemiakmi a slaninovým džemom
Očistenú panenku osolíme a okoreníme, poukladáme na ňu šalviové listy a zabalíme do prossciutta. Opečieme...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Trinxat
Název Trinxat znamená „mačkat“ a čte se trinčat. Základem jsou štouchané brambory s kapustou (kel).
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Wiener Schnitzel - národné jedlo Rakúska
Pojem Wiener Schnitzel je chránené geografické označenie pre rezeň z teľacieho mäsa. Z akéhokoľvek iného mäsa...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Teľací steak v citrónovej strúhanke s mrkvovým pyré
Citrónová strúhanka: V kuchynskom robote rozmixujeme strúhanku, kurkumu, citrónovú kôru, soľ a počas mixovania prilievame roztopené...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Karfiolový paprikáš s vajcovými nokerlami
Veľmi chutné jedlo z karfiolu. Prílohou sú nokerle s vajcom.