Makové lievance s mascarpone krémom
Peter Kovár
šéfkuchár hotela Color*** v Bratislave, 14. februára 2020
šéfkuchár hotela Color*** v Bratislave, 14. februára 2020
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
30 minút
príprava
príprava
Suroviny
150 g |
|
150 ml |
|
3 PL mletý |
|
1/4 KL |
|
1/2 KL |
|
2 ks |
|
z 1/2 citróna |
|
(alebo olivový) |
|
Krém: | |
250 g |
|
2 PL |
|
1 bal. |
|
z 1/2 citróna |
|
Na poliatie: | |
(nemusí byť) |
|
Postup
-
1
Do jednej nádoby dáme múku, mletý mak, jedlú sódu, kypriaci prášok a nastrúhanú citrónovú kôru. Všetko spolu dobre premiešame. Do druhej misky dáme makové mlieko, vaječné bielky, premiešame a pridáme do múčnej zmesi. Všetko spolu poriadne vymiešame, môžeme použiť aj mixér.
- 2
Na rozohriatu panvicu dáme kokosový alebo olivový olej, postupne začneme dávať cesto a vytvárame a pečieme lievance.
- 3
Krém: V miske zmiešame spolu mascarpone, kryštálový cukor, vanilkový cukor a šťavu z polovice citróna. Hotový krém môžeme vrstviť medzi lievance a na záver poliať dobrým sirupom.
Tiež lievance:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu