Makové lievance s mascarpone krémom

Peter Kovár
šéfkuchár hotela Color*** v Bratislave, 14. februára 2020
Makové lievance s mascarpone krémom
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
30 minút
príprava

Suroviny

150 g
150 ml
3 PL mletý
1/4 KL
1/2 KL
2 ks
z 1/2 citróna
 (alebo olivový)
Krém:
250 g
2 PL
1 bal.
z 1/2 citróna
Na poliatie:
 (nemusí byť)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Do jednej nádoby dáme múku, mletý mak, jedlú sódu, kypriaci prášok a nastrúhanú citrónovú kôru. Všetko spolu dobre premiešame. Do druhej misky dáme makové mlieko, vaječné bielky, premiešame a pridáme do múčnej zmesi. Všetko spolu poriadne vymiešame, môžeme použiť aj mixér.

  2. 2

    Na rozohriatu panvicu dáme kokosový alebo olivový olej, postupne začneme dávať cesto a vytvárame a pečieme lievance.

  3. 3

    Krém: V miske zmiešame spolu mascarpone, kryštálový cukor, vanilkový cukor a šťavu z polovice citróna. Hotový krém môžeme vrstviť medzi lievance a na záver poliať dobrým sirupom.

Diskusia k receptu


Jeden komentár