Opečená treska
Opečená treska

Treska so šunkou (Bacalao con jamón)

kucharka - fotkakucharka, 15. februára 2020
Treska so šunkou (Bacalao con jamón)
Foto: kucharka

Jednoduchá stredomorská záležitosť.

10 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

 (filety)
 (plátky)




Postup

  1. 1

    Nachystáme filety z ryby, posolíme a pokoreníme. So soľou opatrne, sušená šunka po opečení akoby naberie na slanosti. Každú filetu zabalíme do plátku šunky.

    Treska so šunkou (Bacalao con jamón) - obrázok 1
  2. 2

    Na troche olivového oleja, z každej strany, rybu pár minút opečieme. Čas záleží od hrúbky filety.

    Treska so šunkou (Bacalao con jamón) - obrázok 2
  3. 3

    A hotovo. Tentokrát som podávala s čiernou šošovicou (beluga) a so zemiakmi. Ale kombinácie sú nekonečné...

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia