Dusená kuracia pečeň
Dusená kuracia pečeň

Kuracia pečeň podľa @Terinka55 fotorecept

gordonko - fotkagordonko, 12. februára 2020
Kuracia pečeň podľa @Terinka55 (fotorecept)
Foto: gordonko

Kuracie pečienky podľa Varecháčky @Terinka55

4 - 5
porcie
15 minút
príprava
25 - 35 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g
1 ks
1 - 2 strúčiky
1/2 KL
1 - 2 KL
1 KL
2 PL
2 - 3 PL
štipka
 (masť)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Cibuľu nakrájame na drobno a dosklovita osmahneme na masti či oleji. Pridáme prelisovaný cesnak a drvenú rascu.

    Kuracia pečeň podľa @Terinka55 (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Pridáme od blaniek očistené a podelené pečienky, osmahneme ich a pod pokrievkou necháme podusiť , kým si nepustia šťavu.

    Kuracia pečeň podľa @Terinka55 (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Keď sú pečienky podusené, pridáme kečup, za kávovú lyžičku horčice, mletú červenú papriku.

    Kuracia pečeň podľa @Terinka55 (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Tuto @Terinka55 pridáva hrubú múku, ktorú zaleje horúcou vodou... No ja som dal zátrepku z hladkej múky, nakoľko v domácnosti, kde som toto varil nebolo ani zrnko hrubej múky - ba ani detskej krupičky. Zalejeme horúcou vodou toľko, aby sme dosiahli hustotu omáčky akú chceme a necháme prejsť varom.

    Kuracia pečeň podľa @Terinka55 (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Na záver osolíme a pridáme za štipku drvenej majoránky.

    Kuracia pečeň podľa @Terinka55 (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Podávame s ryžou alebo varenými zemiakmi.

    Kuracia pečeň podľa @Terinka55 (fotorecept) - obrázok 6
Recept je zaradený do kategórií:
Jedlá z hydiny, Kuracie mäso, Vnútornosti, Hlavné jedlá, Obed, Večera, Dusené

Diskusia k receptu

gordonko
@terinka55 (12.2.2020 19:11)

samozrejme ,že chutilo , dal som si na obed aj teraz na večeru ,len ma trochu mrzí ta múka ,aby to bolo 100 % od Teba.
marienka44
Vcera som robila podobne, ale s jablkom. K tomu pohánka uvarená, obsahuje rutín na cievy.
Ja by som potrebovala kontakt na redakciu nieco odkomunikovať. Poslané e-maily na info@varecha.sk sa mi vracajú.:-(
Aký je kontakt na redakciu.? Ďakujem za odpoveď.
leea
mozem sa opytat, to mate cisto liatinovu nadobu? (v tej kde ste restovali cibulu). ak ano, tak neprihara vam v nej? ste s nou spokojny? dakujem
gordonko
@leea (23.2.2020 17:07)

povedal by som , že je to zliatina hliníku stou neprilnavou vrstvou ..... je to darček pod stromček čo som si sám kúpil ..... ale nepriháralo mi to
1x leea
leea
@gordonko (1.3.2020 20:23)

Dakujem za odpoved. Nech v nej pripravite este veela pokrmov :)