
Kuracie prsia s baklažánom
Chutná kombinácia mäsa a zeleniny, ja som použila morčacie prsia. Recept z brožúry Kuracie prsia na...

Grilovaný encián s rukolovým šalátom
Môj ďalší recept na rýchlu večeru alebo obed. Tento je ľahší a každí kto má rád...

Şakşuka (čítaj šakšuka)
Şakşuka je zeleninové jedlo z baklažánu, papriky a zemiakov, zaliate paradajkovou omáčkou a jogurtom...

Grilovaný roštenec s bylinkovou omáčkou
Umytý a očistený roštenec nakrájame na štyri steaky. Neochucujeme. Na rozpálenom grile opečieme z každej...

Karbonátky na grilovaných cibuľkách
Mäso zomelieme, ochutíme soľou, korením, cesnakom a bylinkami. Pridáme na kocky nakrájanú pancettu a...

Plody mora na tanieri
Scallops(musle sv. Jakuba) a lobster(homar) su moje najoblubenejsie plody mora , obzvlast v letnych mesiacoch...

Moja sviečková omáčka
Mäso pokrájame na plátky. Zeleninu očistíme a nastrúhame. Do hrnca dáme zeleninu, mäso, korenie, bobkový list, soľ,...

Lasagne so smotanovým špenátom
So soľou, korením, muškátovým orechom a cesnakom netreba šetriť pretože samotný špenát a tvaroh sú...

Obložená ryža MÉCHIKÁNO
Je sezóna zelenej fazuľky, ľahodnej, chutnej a zdravej to strukoviny, treba využiť možnosť použiť...

Bravčové plátky s lahodnou chuťou zelených olív a slaných citrónov
Ak máte radi chute sladkého Francúzska, konkrétne Provançe, tak ste na tej najlepšej adrese...

Tekvicová polievka
Hoci je táto polievka biela, v lete tradične v piatok má táto polievka u nás zelenú....

Plnené pstruhy
Môj obľubený recept s čerstvými bylinkami. Väčšinou ich robievame v alobale a v pahrebe so zemiakmi, ale...

Zeleninový kuskus s bazalkou
Kuskus zalejeme vriacou vodou v pomere 1:2 a necháme postáť 10 minút.

Uletence a Slncová kaša
Mali sme chuť na krídla, ale čo k nim? Príloha je čistý experiment... :-)

Cícerový guláš
Guláš nemusí byť vždy iba z mäsa, ja mám rada aj fazuľový a ako obmenu som...

Čevabčiči z tofu
Tofu rozmrvíme, pridáme ovsené vločky, kukuričné lupienky, cibuľu, cesnak a vňate. Do zmesi pridáme soľ, horčicu,...

Pečená zelenina s plackami
Leto si neviem predstaviť bez veľa, veľa zeleniny. Mám veľkú radosť hlavne z tej, ...

Francúzske zemiaky
po prvykrat som robila francuzaky zo surovych zemiakov a milo ma prekvapili

Tekvicové lodičky
Tieto lodičky sa dajú robiť aj z cukiny, robila som viac druhov, tak si vyberte...

Bravčová panenka s jahodovým srdiečkom
Bravčovú panenku umyjeme a odblaníme. Varechou do nej urobíme otvor a opatrne doň vložíme umyté jahody....

Brokolicou plnená kuracinka so špargľou
Očistenú brokolicu a špargľu dáme variť do osolenej vody a varíme 15 minút. Počas varenia...

Krkovička na horčici
Dnes som na obed spravila našu obľúbenú krkovičku na horčici. Recept je veľmi jednoduchý a jedlo...

Čabajská klobása
Tento recept mi poskytli rodičia môjho kamaráta, pochádzajú z Békešskej Čaby. Klobásy sme plnili priamo...

Zapekané cestoviny s brokolicou
1/2 cibule nakrájame na drobno, speníme na olivovom oleji, pridáme 3 strúčiky cesnaku a smažíme...

Hovädzí steak na dubákoch
Hovädziu sviečkovicu umyjeme, odblaníme, ochutíme soľou a korením a necháme asi 10 minút odležať v chladničke....

Penne na zelenine
Penne uvaríme vo vriacej osolenej vode, na panvicu dáme olivový olej, do ktorého vložíme na...