Obed

/ 2. stránka receptov

  • Špikovaný diviačí krk s yorkshirskym pudingom

    Špikovaný diviačí krk s yorkshirskym pudingom

    Najprv prípravíme nálev na mäso: Zmiešame vodu, červené víno, cesnak, cibuľu, bobkový list, nové a čierne korenie, mrkvu a 2 polievkové lyžice soli. Nálev necháme zovrieť.

  • Hlivový perkelt podľa Slava Jurka (videorecept)

    Hlivový perkelt podľa Slava Jurka (videorecept)

    Športový komentátor a moderátor Slavo Jurko pripraví perkelt s hlivou ustricovou.

  • Bavorská krémová polievka

    Bavorská krémová polievka

    Keďže vonku je sychravé novembrové počasie napriek tomu, že je máj - chcela som na zahriatie pripraviť nejakú fajnovú polievku. Voľba padla nakoniec na túto krémovú bavorskú. Recept mám uložený už dlho, ale až teraz...

  • Pečené papriky so zeleninovou zmesou s paradajkovou omáčkou
  • Mrkvová polievka s paradajkami

    Mrkvová polievka s paradajkami

    Najprv speníme na masle cesnak.

  • Hovädzí wellington so zelerovým pyré

    Hovädzí wellington so zelerovým pyré

    Šampiňóny nakrájame a opražíme na oleji a cibuľke a dochutíme soľou a čiernym korením. Celú túto zmes je potrebné poriadne zredukovať a vydusiť z nej čo najviac vody, aby ostala suchá, inak by mohla rozmočiť lístkové cesto. Podusené šampiňóny...

  • Zapekané tortily s tofu

    Zapekané tortily s tofu

    Cibuľku a cesnak nadrobno nakrájame. Tofu popučíme vidličkou. V hrnci na olivovom oleji opečieme cibuľu, cesnak a tofu, pridáme paradajkovú passatu, fazuľu, kukuricu. Osolíme, dochutíme korením a údenou paprikou. Varíme na...

  • Ihnačák varí Hernekeitto - národné jedlo Fínska (videorecept)

    Ihnačák varí Hernekeitto - národné jedlo Fínska (videorecept)

    Táto polievka sa môže jesť iba vo štvrtok, aby kresťania lepšie zniesli piatkový pôst. Fínsky premiér Per Albin Hansson (1885– 1946) bol jedným z prvých, kto organizoval spoločné večere s priateľmi, na ktorých sa podávalo...

  • Citrónovo-šafranové pečené krídelká

    Citrónovo-šafranové pečené krídelká

    Kuracie krídelká mám odjakživa najradšej zo všetkých časti kurčaťa - čím to je, to neviem. Kedysi sme robievali najmä vyprážané, ktoré sú super, ale s odstupom času dávame prednosť pečeným - a toto je najnovší...

  • Hovädzia roštenka „surf and turf“ s batatovými hranolčekmi

    Hovädzia roštenka „surf and turf“ s batatovými hranolčekmi

    Steaková latina sa začína už pri výbere plemena, veď každý „rodokmeň rezňa" má svoje osobitosti. Zvieratá majú iný genóm, inak ich kŕmia a ošetrujú. Preto aj inak chutí talianske piemontese, americký black angus, španielsky txogitxu, austrálske wagyu...

  • Pikantní vepřový palec a bramborové špalíčky

    Pikantní vepřový palec a bramborové špalíčky

    Palce zbavíme blan, potřeme olejem, osolíme a opepříme, necháme hodinku odležet. Na pánvi rozškvaříme nakrájenou slaninu a pak na ní opečeme ze všech stran palce. Posypeme bylinkami, podlijeme vínem, přidáme worcester a...

  • Čevapčiči (fotorecept)

    Čevapčiči (fotorecept)

    Náš nedeľný obed čevapčiči z troch druhov mäsa. Použila som hovädzie, bravčové a jahňacie mäso.

  • Zemiakové mini placky s figovou omáčkou

    Zemiakové mini placky s figovou omáčkou

    Milujem čerstvé figy aj netradičné kombinácie chutí, takže tento recept, to som ja. Lahodná chuť placiek, výraznejšia chuť syra a svieža omáčka k sebe pasujú perfektne.

  • Ihnačák varí Bryndzové halušky - národné jedlo Slovenska (videorecept)

    Ihnačák varí Bryndzové halušky - národné jedlo Slovenska (videorecept)

    Nasleduje šok – bryndzové halušky nikdy nemohli byť naším tradičným národným jedlom. V časoch, keď na slovenské územie prichádzala bryndza, sme tu ešte nemali zemiaky. A keď konečne prišli, ovčiarstvo už dávno upadalo.

  • Paella

    Paella

    Vynikajúca paella pripravená na uhlí.

  • Paella s marinovaným tofu

    Paella s marinovaným tofu

    Tofu nakrájame na hrubšie plátky, zeleninu na malé kúsky. Tofu opečieme na rozohriatej panvici na troche olivového oleja, potom ho vyberieme a odložíme bokom.

  • Börek špenátovo-syrový (fotorecept)

    Börek špenátovo-syrový (fotorecept)

    Výborný börek so syrom a s čerstvými lístkami špenátu :-) Je to jeden z najchutnejších börekov.

  • Ihnačák varí Žurek - národné jedlo Poľska (videorecept)

    Ihnačák varí Žurek - národné jedlo Poľska (videorecept)

    Najskromnejšia z poľských polievok, a zároveň aj pre cudzincov najexotickejšia. Zvyčajne sa jedáva na Veľkú noc, ale Poliaci ju majú tak radi, že ju jedia počas celého roka, najmä po prehýrenej noci. Na...

  • Jarné lievance s kozím syrom a údeným lososom

    Jarné lievance s kozím syrom a údeným lososom

    Občas ma prepadne chuť vyskúšať niečo nové, alebo pripraviť klasický recept trocha inak. Tu som klasické cesto na špenátové lievance či palacinky doplnila o medvedí cesnak, petržlenovú vňať a kôpor - jednoducho čo chladnička aktuálne dala....

  • Ihnačák varí Bouneschlupp - národné jedlo Luxemburska (videorecept)

    Ihnačák varí Bouneschlupp - národné jedlo Luxemburska (videorecept)

    Luxemburgská kuchyňa je veľmi ovplyvnená všetkými okolitými krajinami. Aj bouneschlupp je mix Francúzska, Belgicka a Nemecka, moderné recepty dokonca nesú znaky talianskej a portugalskej kuchyne. Zvláštnosťou v Luxemburgsku je, že jedia obrovské, naozaj...

TV Varecha TV Varecha logo
Inšpirácie z nových receptov
TOPlist