Jednoduchá kôprová omáčka
Bez zápražky, bez bešamelu, ale mne veľmi chutí.
Postup
-
1
Liter mlieka prevarím s kôprom. Do toho vlejem hladkú múku rozmiešanú vo vode a za stáleho miešania metličkou varím cca 15-20 minút.
- 2
Prilejem smotanu na varenie, nechám prevrieť. Pridám citrónovú šťavu, vaječný žĺtok, kyslú smotanu vymiešanú s decilitrom mlieka, aby sa nezrazila – stále miešam a nechám prejsť varom.
- 3
Nakoniec dám na zjemnenie lyžicu masla. Osolím a osladím cukrom podľa vlastnej chuti.
- 4
Dnes boli ku kôprovej omáčke pečené fašírky z cukety, mletého morčacieho mäsa a syra. Môžete podávať s varenými zemiakmi alebo knedľou.
Tiež kôprová omáčka:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu