Francúzska fazuľka podľa Katky
Tento recept som dostal od známej a veľmi ma zaujala netradičná príprava. Musel som ho vyskúšať...
Fazuľový guláš
Na oleji si opražíme nakrájanú cibuľu s paprikou, pridáme nasekaný cesnak, bobule borievky, senovku...
Lahodné cestoviny so sušenou šunkou, vajíčkom a parmezánom
Jednoduché, rýchle a chutné jedlo....
Kohút na víne
Syr ladotyri je špecialitou ostrova Zakynthos, vyrába sa už od staroveku z ovčieho aj z kozieho mlieka....
Zapekaný karfiol s bešamelom a so syrom
Pripravte si ľahké a pomerne rýchle jedlo na obed či večeru. Postačí len málo surovín a...
Výborné jedlo zo slezu nebadaného
Málokto vie, že niektoré liečivé rastlinky sa môžu v kuchyni využívať ako zelenina. K takýmto patrí aj slez...
Bravčové plátky na hubách
Jedlá s hubami patrili v našej domácnosti odjakživa k tým najžiadanejším....
Vyprážaný karfiol a kaleráb
Vysmážaný karfiol aj kaleráb je super bezmäsité jedlo - super zeleninka. 😋
Pečené zemiaky so zeleninou, šampiňónmi a syrom
Recept je veľmi jednoduchý, u nás obľúbený. Zeleninku si môžeme zvoliť podľa chuti, či...
Hovädzie dusené v masle
Jednoduchý a nenáročný recept ako na prípravu tak aj suroviny. Len čas je trochu dlhší...
Hubový paprikáš
Ochutnajte výborný hubový paprikáš podľa receptu známej televíznej svokry Gizky Oňovej a šikovného šéfkuchára Petra Vargu.
Pštrosie vajcia s tekvicovým prívarkom
Mleté mäso okoreníme, osolíme, pridáme 2 vajcia, strúhanku, prelisovaný cesnak a najemno nakrájanú...
Kalerábové ragú s cirokom a hráškom
Minulý týždeň ma zaujal na STV1 Dámsky klub a 3 recepty z kalerábu. Kuchár správne povedal, že sa v našej kuchyni kaleráb zaznáva...
Pečené kuracie stehienka s citrónom
Najobľúbenejší obed u nás doma? No predsa pečené kura. Aby sme sa nenudili, pripravujem ho...
Zemiakovo-tekvicový prívarok s opečenými šampiňónmi
Nie som si stopercentne istá, ktorý druh tekvice som použila. V angličtine to je marrow 'tiger cross' ...
Kyslá lusková omáčka z mrazených luskov
Kyslá lusková omáčka zo zelených alebo žltých luskov je moje obľúbené jedlo najmä v lete, keď na záhrade fazuľové lusky dozrievajú. Keď ich je prebytok, dávame ich zmraziť. ...
Morčacie fašírky pečené v rúre
Zdravšia verzia klasických vyprážaných bravčových fašírok.
Kotleta pražského údenára
Recept som objavil na internete, trocha som si ho upravil a som veľmi spokojný. Podľa názvu nevšedná špecialita, podľa chuti veľmi chutné jedlo....
Pečená krkovička na horčici s červenou kapustou
Pečené krkovička na horčici s červenou kapustou.
Sviečková na smotane z diviačieho stehna so žemľovou knedľou
Delikátna sviečková na smotane pripravená z diviny. A nechýba ani žemľová knedľa.
Plnená kelová hlava
Jesenný recept pre tých, ktorí sú leniví robiť plnené kelové listy.
Hovädzí guláš Tatuš z paneláka
Náš dedko Tatuš by bol 9. októbra oslávil 125. ročné narodeniny. Na svojom rodnom Šariši patril medzi vychýrených silákov, no ale aj v kuchyni sa rád a hlavne chutne obracal....
Escalivada s hnedou ryžou
Escalivada je tradičné španielske jedlo z regiónov Murcia, Valencia, Cataluña a Aragón....
Čína ako mi chutí
Po dlhom čase som si všimol v obchode pekinskú kapustu a hneď som vedel, že si...
Strapačky s kyslou kapustou, opraženou slaninou a cibuľou
Dnešný neplánovaný pochúťkový obed....
Štefánska sekaná so zemiakovým prívarkom
Tentoraz sme si spolu s Blankou Matalovou uvarili tradičnú slovenskú dobrotu, a to sekanú so zemiakovým...
Restovaná ryža Chaufa
Arroz chaufa alebo restovaná ryža chaufa je tradičný peruánsky pokrm. Je to jednouché a chutné jedlo pozostávajúce z praženej ryže so zeleninou, vajcami a kuracím mäsom....