Cestoviny s kuracím mäsom a feniklom fotorecept
Foto: tejaja
Fenikel je krásna a veľmi prospešná zelenina. Väčšina ľudí používa jeho semená, ale hľuza fenikla dodá jedlám úplne inú dimenziu.
4
porcie
porcie
15 minút
príprava
príprava
25 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Cestoviny uvaríme v osolenej vode a scedíme.
- 2
Cibuľu a fenikel nakrájame na tenšie mesiačiky a na oleji restujeme asi 5 minút.
- 3
Pridáme na kocky nakrájané mäso a spolu ďalej restujeme, kým sa mäso nezatiahne.
- 4
Vložíme na kocky nakrájené paradajky, štipku škorice a soľ. Podlejeme asi 1 dl vody a zakryté dusíme 15 minút. Potom odkryjeme a vydusíme šťavu, aby jej nebolo veľa.
- 5
K mäsu so zeleninou pridáme uvarené cestoviny a premiešame.
- 6
Na tanieri posypeme lístkami estragónu.
Tiež cestoviny:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Ja ho mám však najradšej len rozrezaný na hrubšie plátky a potretý olivovým olejom ugrilovaný na grilovacej panvici. Potom už len štipka soli a čerstvo mletého korenia - tak najlepšie vynikne jeho nezameniteľná chuť.
Najradšej mám fenikel surový, v šalátoch. Tam je jeho chuť nezameniteľná a skoro ničím neovplyvnená. Ale rada ho mám aj tepelne upravený. :)