Cestoviny s kuracím mäsom a feniklom fotorecept

tejaja - bez fotkytejaja, 11. februára 2024
Cestoviny s kuracím mäsom a feniklom (fotorecept)
Foto: tejaja

Fenikel je krásna a veľmi prospešná zelenina. Väčšina ľudí používa jeho semená, ale hľuza fenikla dodá jedlám úplne inú dimenziu.

4
porcie
15 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Suroviny

400 g
500 g vykostené
1 ks
1 ks
2 ks
štipka
 (alebo iná bylinka)




Postup

  1. 1

    Cestoviny uvaríme v osolenej vode a scedíme.

  2. 2

    Cibuľu a fenikel nakrájame na tenšie mesiačiky a na oleji restujeme asi 5 minút.

    Cestoviny s kuracím mäsom a feniklom (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pridáme na kocky nakrájané mäso a spolu ďalej restujeme, kým sa mäso nezatiahne.

    Cestoviny s kuracím mäsom a feniklom (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Vložíme na kocky nakrájené paradajky, štipku škorice a soľ. Podlejeme asi 1 dl vody a zakryté dusíme 15 minút. Potom odkryjeme a vydusíme šťavu, aby jej nebolo veľa.

  5. 5

    K mäsu so zeleninou pridáme uvarené cestoviny a premiešame.

    Cestoviny s kuracím mäsom a feniklom (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Na tanieri posypeme lístkami estragónu.

Diskusia k receptu

farbuska
Fenikel je naozaj výborná zelenina a v našej kuchyni neprávom opomínaná. Aj keď ani v bežných obchodoch nie je čerstvý fenikel úplne každodenným tovarom, takže niet divu.
Ja ho mám však najradšej len rozrezaný na hrubšie plátky a potretý olivovým olejom ugrilovaný na grilovacej panvici. Potom už len štipka soli a čerstvo mletého korenia - tak najlepšie vynikne jeho nezameniteľná chuť.
tejaja
@farbuska (11.2.2024 14:00)
Najradšej mám fenikel surový, v šalátoch. Tam je jeho chuť nezameniteľná a skoro ničím neovplyvnená. Ale rada ho mám aj tepelne upravený. :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia