Zeleninový koláč s brokolicovým korpusom fotorecept
Foto: kitchenguru
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
120 g |
|
1 ks veľká |
|
1 ks |
|
7 ks |
|
1 ks |
|
2 ks |
|
1 téglik |
|
150 g |
|
2 ČL |
|
2 ČL |
|
1,5 PL |
|
1,5 PL |
|
50 -70 g |
|
(na vymastenie zapekacej nádoby) |
|
Postup
-
1
Brokolicu umyjeme, očistíme a nakrájame na samostatné stredne veľké ružičky. Takto pripravenú brokolicu spolu s ošúpanou mrkvou v celku vložíme do hrnca, do ktorého pridáme vodu, soľ, lyžicu oleja a necháme variť, kým nie je brokolica polorozvarená. Mrkva by nemala byť úplne rozvarená.
- 2
Kým sa varí brokolica s mrkvou, tak si umyjeme zeleninu, z ktorej budeme pripravovať zmes na vrch brokolicového korpusu. Očistíme si cibuľu, ktorú nakrájame na kocky. K nakrájanej cibuli pridáme na štvrtinky nakrájané cherry paradajky a na kocky nakrájanú kapiu.
- 3
Uvarenú brokolicu s mrkvou scedíme a vodu si odložíme zvlášť, budeme ju potrebovať neskôr. Mrkvu vyberieme a nakrájame na kocky a pridáme k už pripravenej zelenine z bodu 2.
- 4
Uvarenú brokolicu zľahka ručným mixérom pomixujeme a postupne pridávame vodu, v ktorej sa varila, hladkú múku a tiež jedno vajce tak, aby vznikla vláčna, nie tuhá hmota na korpus.
- 5
Základ nášho brokolicového korpusu preložíme do vymastenej a múkou poprášenej zapekacej nádoby a navrch pridáme nakrájanú zeleninu, ktorú sme si pripravili v bode 2. Ochutíme soľou, korením, majoránom a vložíme do vopred vyhriatej rúry na 200 stupňov Celzia a necháme piecť 15 minút.
- 6
Pripravíme si do misky kyslú smotanu a zmiešame ju s vajcom a vodou, v ktorej sme varili brokolicu a mrkvu (cca 100 ml) . Po 15 minútach pečenia smotanovú zmes vylejeme na predpečený slaný koláč, navrch nahrubo nastrúhame tvrdý syr a necháme ešte desať minút zapiecť na 180 stupňoch Celzia.
- 7
Môžeme konzumovať.
Tiež zeleninový koláč:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Ďakujem, snáď vás to inšpiruje.
inšpirovalo. dnes som piekla tento koláč. Síce ako hlavné jedlo na obed, dala som na vrch šunku a namiesto kyslej smotany som použila jogurt. Recept je variabilný, práve to je na ňom fakt veľmi dobré. A samotné jedlo? pre mňa veľmi fajn. Určite som nerobila prvý a posledný krát. Ten korpus nemá chybu a chutilo mi aj cesto ešte surové. viem si predstaviť z takého spraviť halušky - noky. Takže, vďaka za skvelý recept.
To ma teší a ďakujem za tip, skúsim tie vaše halušky 😃