Vianočný pastiersky koláč
Jedlo, ktoré pochádza z Britských ostrovov, má v názve pie, teda koláč. Od koláča, ako ho vnímame my, má však ďaleko....
Bylinková ryža so špargľou a strateným vajíčkom
Basmati ryžu uvarte podľa návodu na obale. Keď bude uvarená, pridajte citrónovú šťavu a ocot....
Hubová omáčka
Keďže bola tohtoročná hubárska sezóna celkom bohatá, tu je jeden zo spôsobov ako zužitkovať nazbieranú úrodu....
Lahodne mäkké hovädzie predné
Hovädzie predné, či krk nie sú u mňa veľmi obľúbené, lebo kližka, či móčing...
Žltý hrach s kurkumovou ryžou
Na záver som pridala na tanier aj jadierka z granátového jablka, asi zvláštna kombinácia ale vrelo...
Šťavnaté kuracie prsia s údenou príchuťou
Ďalší skvelý tip na chutné a šťavnaté kuracie prsia. Takto pripravené mäso chutí fantasticky a hlavne šťavnato....
Cannelloni plnené ricottou a špenátom
Veľmi rýchly a praktický recept, keď sa posnažíš a v dobrom obchode nájdeš cannelloni s ricottou, tak potom máš vyhráno!...
Pšenovníky
Pšeno je možné zaradiť do nášho jedálneho lístka aj v takejto sladkej a jednoduchej podobe.
Opekané čínske rezance s kuracím mäsom
Ide o recept na obľúbené čínske rezance z ľahko dostupných surovín, čiže taká slovenská verzia...
Bravčový guláš na červenom víne
Rozmýšľate, čo variť počas chladných, zimných dní? Najlepšie vás zahreje a povzbudí domáci bravčový guláš na koreňovej zelenine a kvalitnom červenom víne...
Mäsové guľky v bielej cibuľovej omáčke
Mäsové guľky a celkovo mleté mäso je moja obľúbená strava, takže som musel tento recept vyskúšať....
Zemiaky na kyslo, špekáčiky na cibuli a volské oko
Očistené zemiaky nakrájame na plátky a dáme variť do vody, pridáme soľ a bobkový list.
Spätzle so šampiňónmi a špenátom
Superrýchly, chutný obed alebo večera podľa Adriany Polákovej.
Kapustové zemiaky na budúci rok
Musíme šetriť energiami a surovinami. Toto jedlo je hotové za 35 minút a veľmi dobré.
Králičie (nielen) obličky čchao
Způsob přípravy jakýchkoliv ledvinek (obličiek) podle čínských kuchařů.
Cestoviny s bielou kapustou a so zelerom
Tento recept mam od mamky, len som ho trochu pozmenila, pridala som aj zeler, čo ona nezvykla, ale potrebovala som ho použiť....
Rýchle cestoviny s hubami
Keď treba urýchlene servírovať na stôl obed či večeru, zachránia vás tieto rýchle cestoviny s hubami a s vynikajúcou chrumkavou posýpkou....
Výborné kuracie krídla v ochutenom chrumkavom obale
Fantasticky chutné kuracie krídla, na ktorých si môžu pochutnať dokonca aj bezlepkáči. Mäsko, na...
Zemiakovo-zelerová kaša so šampiňónmi a s cukrovým hráškom
Zeler a zemiaky očistíme a nakrájame na kocky. Uvaríme domäkka. Scedíme, pridáme trochu mlieka...
Expresné indické zeleninové curry
Ďalší zo série špajzových špeciálov, na indickú nôtu, hotový za polhodinku....
12-hodinová kačica
Doteraz som vždy piekol kačicu na pomalo asi 5-6 hodín, až som objavil recept s 12-hodinovým pečením, tak som sa rozhodol ho vyskúšať....
Tekvicové karí
Pri nákupoch v tržniciach sa pulty prehýbajú pod váhou čerstvo odtrhnutých tekvíc. Pripravte si výborné tekvicové...
Šťavnaté kuracie rezne pečené v rúre
Neradi vyprážate? Máme pre vás recept na kuracie rezne, ktoré si vystačia len s trochou oleja a sú pečené v rúre....
Pšeno s mrkvou
Pseno najprv dobre umyjeme. Potom ho uvarime vo vode s troskou soli. Ja som varila...
Šťavnaté pečené kuracie stehná na hlávkovej kapuste
Ja hlávkovú kapustu nemusím, zbožňujem kyslú, ale v tomto recepte mi veľmi chutí. Stehná...
Grobská pečená hus
Zajtra je sviatok sv. Martina, s ktorým sa spája aj tradícia pečenej husi. Urobte...
Steak z tuniaka s edamame a ponzu omáčkou
Japonský názov edamame v preklade znamená fazuľa na konári; používa sa na označenie ešte nezrelých sójových bôbov....