Prirodzene bezlepkový recept na rizoto z pohánky s hríbmi.
príprava
Suroviny
400 g |
|
150 g (alebo čerstvé šampióny) |
|
1 PL (olivový alebo slnečnicový) |
|
1 ČL |
|
1 ČL |
|
1,5 ČL |
|
4 strúčiky |
|
1 ČL |
|
1 ks biela |
|
1/2 PL |
|
Postup
-
1
Pohánku prepláchneme a zalejeme vriacou vodou. Množstvo vody také, aby nad vrstvou pohánky voda prečnievala aspoň 3 cm. Nesolíme. Pohánku zakryjeme pokrievkou alebo miskou, aby bola úplne zakrytá a necháme odpočívať.
- 2
Medzitým ako pohánka odpočíva, aby nabobtnala vodou a zmäkla, pripravíme hríbovú omáčku.
- 3
Ošúpeme bielu cibuľu a nakrájame ju na kocky a osolenú a osladenú opražíme do zlatista na oleji a mletej paprike. Pridáme buď na prúžky nakrájané čerstvé šampiňóny alebo horúcou vodou pod pokrievkou sparené sušené hríby (vodu zo sušených hríbov vylejeme do výlevky). Zmes podusíme cca 12 minút, pričom podlievame vriacou vodou tak, aby vznikla omáčka a potom pridáme prelisovaný cesnak, korenie a mletú rascu a ešte necháme na miernom ohni dôjsť 7 minút.
- 4
Pohánku pod pokrievkou priebežne kontrolujeme, ak je už mäkká a zostala prebytočná voda, tak ju zlejeme. Podľa chuti dosolíme a môžeme podávať spolu s omáčkou.
Tiež pohánka:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu