Lístkový závin s kyslou kapustou a klobáskou
Jana Štrbková, Veronika Lucáková
mesačník Varecha, 19. februára 2024
mesačník Varecha, 19. februára 2024
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
Kyslá kapusta, dobrá klobáska, jednoducho dobrota pre všetkých, ktorí majú radi klasické chute.
4
porcie
porcie
20 minút
príprava
príprava
35-40 minút
na 200 °C
na 200 °C
Postup
-
1
Rozvaľkané lístkové cesto spolu s papierom na pečenie rozvinieme a potrieme horčicou. Navrch rovnomerne rozložíme odkvapkanú kyslú kapustu, na ňu dáme na pásiky nakrájanú červenú papriku.
- 2
Údenú klobásku olúpeme, prekrojíme na štvrtinky a nakrájame. Posypeme ňou kapustu.
- 3
Cesto pomocou papiera na pečenie zvinieme do rolády. Spojom nadol preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie, potrieme rozmiešaným žĺtkom a posypeme drvenou rascou.
- 4
Pečieme v rúre vyhriatej na 200 °C asi 35–40 minút.
Tiež kapustový závin:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu