Kapustový závin
Kapustový závin

Lístkový závin s kyslou kapustou a klobáskou

Jana Štrbková, Veronika Lucáková
mesačník Varecha, 19. februára 2024
Lístkový závin s kyslou kapustou a klobáskou
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc

Kyslá kapusta, dobrá klobáska, jednoducho dobrota pre všetkých, ktorí majú radi klasické chute.

4
porcie
20 minút
príprava
35-40 minút
na 200 °C

Suroviny

1 bal. chladené
2 PL
150 g
1/2 ks
1,5 nožičky
Na potretie:
1 ks
Na posypanie:




Postup

  1. 1

    Rozvaľkané lístkové cesto spolu s papierom na pečenie rozvinieme a potrieme horčicou. Navrch rovnomerne rozložíme odkvapkanú kyslú kapustu, na ňu dáme na pásiky nakrájanú červenú papriku.

  2. 2

    Údenú klobásku olúpeme, prekrojíme na štvrtinky a nakrájame. Posypeme ňou kapustu.

  3. 3

    Cesto pomocou papiera na pečenie zvinieme do rolády. Spojom nadol preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie, potrieme rozmiešaným žĺtkom a posypeme drvenou rascou.

  4. 4

    Pečieme v rúre vyhriatej na 200 °C asi 35–40 minút.

Diskusia k receptu

evanaaa
Asi by som tú kapustu najprv trochu podusila na cibuľke a až potom rozotrela na cesto, nech je chutnejšia.....
jawuska
Tiež si myslím, bála by som sa,že kapusta bude tvrdá




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia