Camarão na Moranga
Foto: ryzasos
Samotný názov „Camarão na Moranga“ znie ako kúzelná kombinácia chutí, a presne tak aj chutí! Tento brazílsky pokrm je prekvapivo jednoduchý na prípravu, no Zobraziť celý popisSamotný názov „Camarão na Moranga“ znie ako kúzelná kombinácia chutí, a presne tak aj chutí! Tento brazílsky pokrm je prekvapivo jednoduchý na prípravu, no jeho výsledok je ohromujúci. Kombinácia morských plodov, krémovej tekvice a aromatických korenín vytvára lahodné jedlo, ktoré určite oživí váš jedálny lístok.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
2 hrnčeky |
|
1 ks malá |
|
1/4 hrnčeka |
|
|
|
|
|
1 ks malá |
|
3 strúčiky |
|
2 ks |
|
800 g očistené |
|
1/4 hrnčeka |
|
1 konzerva |
|
250 g |
|
čerstvé |
|
2 hrnčeky |
|
Postup
-
1
Predhrejte rúru na 180 ˚C. Odkrojte vrch tekvice. Vyberte dužinu a semená.
- 2
Očistite vnútro tekvice a potrite ho 2 lyžicami oleja. Posoľte a dochuťte čiernym korením.
- 3
Tekvicu položte reznou stranou nadol na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečte 30 až 35 minút alebo kým tekvica nezmäkne.
- 4
Medzitým zohrejte zvyšný olej vo veľkej panvici na strednom ohni. Pridajte nakrájanú cibuľu, cesnak a jalapeňo a varte 3 až 5 minút alebo kým mierne nezmäknú.
- 5
Pridajte očistené krevety, soľ a korenie a varte 3 až 5 minút alebo kým sa krevety nezačnú krútiť.
- 6
Primiešajte paradajkový pretlak a sekané paradajky, priveďte do varu. Odstavte, vmiešajte smotanový syr a polovicu nastrúhaného syra čedar a nasekanú koriandrovú vňať.
- 7
Do pečenej tekvice pridajte krevetovú zmes, posypte zvyšným čedarom. Pečte 15 až 20 minút alebo kým sa čedar neroztopí.
- 8
Medzitým uvarte ryžu podľa návodu na obale. Podávajte spolu s krémovými krevetami.
Tiež plnená tekvica:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu