Plnená tekvica
Plnená tekvica

Camarão na Moranga

ryzasos - fotkaRyža SOS, 19. februára 2024. Komerčný recept.
Camarão na Moranga
Foto: ryzasos

Samotný názov „Camarão na Moranga“ znie ako kúzelná kombinácia chutí, a presne tak aj chutí! Tento brazílsky pokrm je prekvapivo jednoduchý na prípravu, no Zobraziť celý popisSamotný názov „Camarão na Moranga“ znie ako kúzelná kombinácia chutí, a presne tak aj chutí! Tento brazílsky pokrm je prekvapivo jednoduchý na prípravu, no jeho výsledok je ohromujúci. Kombinácia morských plodov, krémovej tekvice a aromatických korenín vytvára lahodné jedlo, ktoré určite oživí váš jedálny lístok.

4
porcie
10 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 hrnčeky
1 ks malá
1/4 hrnčeka
1 ks malá
3 strúčiky
2 ks
800 g očistené
1/4 hrnčeka
1 konzerva
250 g
 čerstvé
2 hrnčeky




Postup

  1. 1

    Predhrejte rúru na 180 ˚C. Odkrojte vrch tekvice. Vyberte dužinu a semená.

  2. 2

    Očistite vnútro tekvice a potrite ho 2 lyžicami oleja. Posoľte a dochuťte čiernym korením.

  3. 3

    Tekvicu položte reznou stranou nadol na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečte 30 až 35 minút alebo kým tekvica nezmäkne.

  4. 4

    Medzitým zohrejte zvyšný olej vo veľkej panvici na strednom ohni. Pridajte nakrájanú cibuľu, cesnak a jalapeňo a varte 3 až 5 minút alebo kým mierne nezmäknú.

  5. 5

    Pridajte očistené krevety, soľ a korenie a varte 3 až 5 minút alebo kým sa krevety nezačnú krútiť.

  6. 6

    Primiešajte paradajkový pretlak a sekané paradajky, priveďte do varu. Odstavte, vmiešajte smotanový syr a polovicu nastrúhaného syra čedar a nasekanú koriandrovú vňať.

  7. 7

    Do pečenej tekvice pridajte krevetovú zmes, posypte zvyšným čedarom. Pečte 15 až 20 minút alebo kým sa čedar neroztopí.

  8. 8

    Medzitým uvarte ryžu podľa návodu na obale. Podávajte spolu s krémovými krevetami.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia