Talianske fašiangové castagnole
mesačník Varecha, 10. februára 2024

Foto: Shutterstock
Obdoba šišiek, ktoré obľubujú Taliani.
porcií
príprava
tepelná úprava
Suroviny
| 75 g |
|
| 400 g |
|
| 1 štipka |
|
| 2 ČL |
|
| 3 ks |
|
| 2 PL (alebo um) |
|
| 1 ks |
|
| 100 g |
|
| 1 bal. |
|
| Na vyprážanie: | |
| 1 l |
|
| Na obalenie: | |
|
|
|
Postup
-
1
Maslo rozpustíme pri nízkej teplote a necháme mierne vychladnúť. Múku preosejeme do misy, vmiešame soľ a prášok do pečiva.
- 2
V strede urobíme malú jamku a pridáme vajcia a rum. Potom pridáme nastrúhanú citrónovú kôru, maslo, kryštálový a vanilkový cukor. Všetky ingrediencie v robote vymiesime, aby vzniklo hladké cesto.
- 3
V panvici rozohrejeme olej. Či je olej dostatočne horúci, zistíme podľa bubliniek, ktoré sa tvoria na rukoväti drevenej lyžice, keď ju v ňom podržíme. Potom znížime teplotu na stredný ohrev.
- 4
Z cesta urobíme valčeky, odkrajujeme malé kúsky a tvarujeme guľky. Smažíme ich v oleji po častiach, vyberieme ich dierkovanou lyžicou a necháme mierne vychladnúť na kuchynskom papieri. Potom ich obalíme v kryštálovom cukre alebo posypeme práškovým cukrom.
Tiež Šišky:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu