Hlavné jedlá (recepty chronologicky)

prazdny

Podhrdlina

Bravčové mäso

Z vývaru vyberieme uvarený podbradok, ako aj bravčovú pečeň, ktorú sme varili približne 20 min....

prazdny

Francúzske biele jelítka

Bravčové mäso

Mäso a slaninu dôkladne povaríme, až kým sa z mäsa začnú oddeľovať kosti a chrupavky a...

prazdny

Moravské jaternice

Bravčové mäso

Bravčovú hlavu uvaríme, vykostíme a pokrájame na kocky. Kože uvaríme osobitne domäkka. Uvarené kože a...

prazdny

Domáce jaternice

Bravčové mäso

Mäso voľne varíme, nie celkom domäkka. Pľúca zas varíme tak, aby boli dosť mäkké....

prazdny

Pečené ryžové jaternice

Bravčové mäso

Bravčovú hlavu, pľúca a pečeň umyjeme a dáme variť, pečeň varíme 20 minút. Mäkké...

prazdny

Pochúťkové kyslé bravčové nožičky

Bravčové mäso

Cibuľku pokrájanú nadrobno opražíme na masti doružova, pridáme červenú papriku, rascu, postrúhaný cesnak, soľ,...

prazdny

Dusené bravčové mäso s mozočkom

Bravčové mäso

Bravčové mäso nakrájame na väčšie kocky, cibuľu nakrájame a na masti osmažíme doružova. Pridáme nakrájané...

prazdny

Hovädzie bourguignon

Hovädzie mäso

Na tento burgundský spôsob prípravy hovädzieho ragú potrebuje 24 hodín na dokonalé naloženie mäsa a 2 a...

prazdny

Sliepka na karí

Hlavné jedlá

Je to dobrý recept na nedeľňajší obed čiže polievka a druhé.

prazdny

Kurča na pive

Kuracie mäso

perfektný recept

prazdny

Naložený bôčik v marináde

Bravčové mäso

Najprv pripravíme marinádu tak, že všetky suroviny premiešame a necháme niekoľko hodín odležať v chlade...

prazdny

Ostrá zabíjačková kapusta

Bravčové mäso

Mäso nakrájame na malé kocky. Na masti urestujeme nakrájanú cibuľu, pridáme štipľavú papriku, mäso...

prazdny

Bôčikový zabíjačkový guláš s pečeňou a obličkami

Bravčové mäso

Bravčový bôčik očistíme, vykostíme a nakrájame na malé kocky. Pečeň odblaníme a nakrájame na rezance....

prazdny

Roláda z bravčového bôčika so šampiňónmi

Bravčové mäso

Bravčový bôčik vykostíme a zbavíme kože. Mäso rozrežeme tak, aby sme z neho vyklepali plát...

prazdny

Pivovarský tokáň

Bravčové mäso

raz som ho vyskúšal a od vtedy som ho začal varíť

prazdny

Žobrácka kaša

Bravčové mäso

Očistenú a umytú bravčovú hlavu s vnútornosťami uvaríme v mierne osolenej vode tak, že sa mäso...

prazdny

Mastný zabíjačkový guláš pre silné žalúdky

Bravčové mäso

Opláchnutý, očistený bravčový bôčik a lalok nakrájame na rovnomerné kocky. Nadrobno nakrájanú cibuľu urestujeme dozlata...

prazdny

Bravčové zabíjačkové pečené s vínom

Bravčové mäso

Mäso zomelieme, pridáme soľ, korenie, rozotrený cesnak, biele víno a dobre premiešame...

prazdny

Bravčový zabíjačkový „zajac“

Bravčové mäso

Sviečkovú opláchneme a osušíme, dlhým nožom v nej urobíme dieru po celej dĺžke. Mleté mäso...

prazdny

Plnené kuracie závitky

Bravčové mäso

Veľmi chutné jedlo, ktoré je vhodné vtedy, keď k vám príde návšteva.

prazdny

Pečené kura s jablkami

Kuracie mäso

Veľmi jednoduché, veľmi chutné. Pečené kura trošku iným spôsobom.

prazdny

Vysmážaný syr

Bezmäsité jedlá

Klasické jedlo našej mladosti. Jedlo, ktorým deti nikdy nepohrdnú, a ku ktorému sa...

prazdny

Klasické bryndzové halušky

Bravčové mäso

Klasické slovenské jedlo urobené u Vás doma.

prazdny

Zajačie ražniči

Hovädzie mäso

je to dobrý recept

prazdny

Cestoviny so špenátom a ricottou

Cestoviny

Moja obľúbená rýchla večera. Najvhodnejšie cestoviny pre tento druh omáčky sú špirálovité fusilli (na fotke sú...

prazdny

Baklažán zapečený s mozzarellou a paradajkami

Bezmäsité jedlá

Inšpirovaný receptom od šéfkuchára jednej bratislavskej reštaurácie (bol som to u neho ochutnať, celkom fajn, ...

prazdny

Boršč chrabrého bohatiera

Hovädzie mäso

Mäso nakrájame na kocky, zalejeme vodou a varíme až kým takmer zmäkne. Osolíme, pridáme...

prazdny

Bravčové plátky na pive

Bravčové mäso

Mäso umyjeme, nakrájame na tenké plátky, nasolíme, okoreníme a ponoríme do marinády zo sójovej...

prazdny

Hliva ustricová s cestovinami

Cestoviny

Hlivu nakrajame na pruzky, podusime na oleji, pridame nakrajanu cerstvu zeleninu - rajciaky, cesnak,...

prazdny

Pesto pečené zemiaky

Bezmäsité jedlá

Rúru predhrejeme na 200 °C.

prazdny

Cestoviny s mäsovou omáčkou

Bravčové mäso

Na tomto recepte si najradšej pochutia naši chlapi...

prazdny

Ministerské kurča

Kuracie mäso

Je to perfektný recept na hocijakú príležitosť.

prazdny

Chalupárske kura

Kuracie mäso

Takéto kura pripravujeme, odkedy sme začali chodiť na chalupu, kde bolo plno práce v dome...

prazdny

Zemiakové placky

Bezmäsité jedlá

Klasické jedlo starých materí.