Pstruh na špenátovej pohánke
Zo pstruhov pripravíme filety. Na panvici rozpustíme maslo, pridáme cesnak a tymian. Filety osolíme a dole...
Jelenie stehno s višňovou omáčkou a čerešňovým pivom
Hoci jelenie mäso je dosť tuhé, touto úpravou je mäkké a nemusí sa dlho dusiť...
Šalát z červenej repy a kuracieho mäsa
Pomerne jednoduchý a výborný šalát, ktorý mi pripomenul, aká výborná vie byť pečená červená repa....
Šťavnatý rump steak
Pripraviť dobrý steak je umenie. Ja som mäsko dostala ako darček a tak sme si povedali,...
Zeleninové karí
Wellness gastronómia vôbec nie je o diéte. Dá sa popísať ako varenie, pri ktorom sa kvalitné suroviny spracovávajú šetrnými technikami. Vznikne...
Hovädzie mäso s brusnicami a karí ryža
Tento recept som urobila podľa seba a je naozaj rýchly a výborný. Aj pre začiatočníkov!!!!
Najlepšie fánky bezlepkové
Našla som starý recept na fánky, vždy boli jemnučké a vyborné, a tak som skúsila...
Hovädzí valček na víne a paradajkách
No konečne som si našla nejaký čas... tak som ho využila na prípravu ľahkej večere a vlastne...
Rolka z bravčového boku plnená červenou kapustou
Keď som nedávno sem dával rolku z bravčového boku, tak vtedy som odrezal dva pláty ...
Dukátové buchtičky s vanilkovým krémom
Tak takúto dobrotu nikto neodmietne, či je veľký alebo malý. Hrnčekove rýchle cesto, zvládne...
Kuracie soté s olivami a cherry paradajkami
Na rozpálenom oleji popražíme cibuľu nakrájanú na tenké mesiačiky, po chvíli pridáme na plátky nakrájaný cesnak....
Kačacia pečeň s medovníkovými šúľancami
Najprv upečieme perník, všetky suché ingrediencie premiešame a pridáme k nim mlieko, med a vajce...
Krehké kuracie stehná na ázijský spôsob
Milujeme ázijskú kuchyňu, a preto si často pripravujeme jedlá práve na tento spôsob. Väčšinou pripravujeme...
Pizza v kruhu
Večný problém "čo uvariť". Navyše je podvečer do obchodu sa vám nechce, otvoríte chladničku a...
Zemiakovo-kelový zapekanec
Je to jednoduché a veľmi dobré a hlavne zdravšie, aspoň trochu.
Bezlepkový kapustový koláčik
V telke robili tento koláčik, tak som hneď vyskúšala bezlepkovú verziu a je super, tak...
Bavorské dolky
Takto ich volala moja svokra, kým som sa nevydala, boli pre mňa dolky a lievance...
Šalát s lososom a medovým nálevom
Najskôr pripravíme gravlax – soľ, cukor, kôpor, vodku, korenie, šťavu a kôru...
Prsia z perličky v medovej omáčke
Prsia s kosťou umyjeme, osušíme, osolíme, okoreníme a dáme kožou nadol na rozpálený olej....
Kváskové domáce špagety
Keď som videla video, kde stará Talianka predvádzala ručnú výrobu pravých doma robených talianskych špagiet, ...
Quinoa s červenou repou pečenou na víne a bylinkách
Toto je recept vyslovene pre vašu inšpiráciu :) Chuťovo vyvážený, veď víno, bylinky, cesnak,...
Koložvárska kapusta
Koložvárska kapusta je jedno z našich najobľúbenejších jedál. Každý má svoje vychytávky pri tomto jedle a...
Bravčové líčka s medovou cibuľkou
Med je ôsmy div sveta. Dokáže pohladkať chuťové poháriky i žalúdok. Osladiť nápoje a dezerty,...
Brokolica so šampiňónmi
Chcem sa podeliť o jeden z mojich superrýchlych receptov. Príprava je jednoduchá a jedlo fakt chutné....
Roláda z mletého mäsa so špenátom
Tento recept som našla na Facebooku vo forme videopostupu. Vyzeralo to dobre, tak som vyskúšala...
Hortobágyszka pastierska kapsa
Opäť som sa v spomienkach vrátila do nádhernej krajiny na Hortobágyszku step. Pastieri stád si pripravujú...