Hovädzie soté
Hovädzie soté

Soté s jogurtom a zemiakovými čipsami

Ali Opus
šéfkuchár hotela Magnus**** v Trenčíne, 7. novembra 2017
Soté s jogurtom a zemiakovými čipsami
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
20 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

800 g
1 kg
300 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Hovädziu sviečkovicu nakrájame na jullienne a opražíme so soľou a s korením. Zemiaky nakrájame na jullienne (5 cm × 3 mm × 3 mm) a osmažíme na panvici alebo vo fritéze, aby vznikli čipsy.

  2. 2

    Na tanier položíme čipsy, na ne dáme mäso a prelejeme jogurtovým dipom s čili.

Diskusia k receptu

6 komentárov k receptu
Sviečkovica je drahá, ale tiež ju človek nekupuje každý deň, ba ani mesiac. Je to skrátka kvalitné mäsko, ale keď toto jedlo vezmeme ako tip na prípravu jedla, tak ho môžeme nahradiť lacnejším. Samozrejme, už to nebude urobené tak rýchlo. Ja by som možno navrhla soté z morčacieho horného stehna. Je to čisté mäso a opečenie netrvá dlho.
@Str účik, zrova ten recept by som nerobila, čo si naň dal link, ale nájdu sa tu aj iné dobré recepty na soté, ja mala som na mysli cenu pravej sviečkovej, ale ako vraví aj @Zivestriebro , raz za čas.....ja mám mimochodom v mrazničke nedávo kúpenú Írsku falošnú sviečkovicu, nie je síce pravá, ale aj z nej sa dá vyčariť niečo dobré, dúfam. Tiež nebola z tých lacných ( vyše 14€/kg)......

Pridaj komentár k receptu: