Zapekané mäsové guľky fotorecept
Ali Opus
šéfkuchár hotela Magnus**** v Trenčíne, 10. novembra 2017
šéfkuchár hotela Magnus**** v Trenčíne, 10. novembra 2017
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
porcie
15 minút
príprava
príprava
45 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Hovädzie stehno pomelieme a ochutíme soľou a korením.
-
2
Narobíme rovnaké guľôčky. Guľky spolu s paprikou, cibuľou a rajčinami dáme na plech a pečieme v rúre pri 200 °C 15 minút.
-
3
Medzitým pripravíme omáčku z paradajkového pretlaku, zo soli a z korenia. Mäso so zeleninou vyberieme a preložíme do zapekacej misky, prelejeme omáčkou a dáme znovu zapiecť.
-
4
TIP: Mäso melieme doma Hoci dnes už nie je problém kúpiť hotové pomleté mäso, je lepšie vybrať si vhodný kúsok vcelku a buď si ho dať pomlieť mäsiarovi, alebo to urobiť doma pred jeho kuchynskou úpravou. Je to bezpečnejšie.
Sprostredkúvame odpoveď od pána šéfkuchára: Turecké koreniny práve do tohto typu receptu príliš nejdú. No vo všeobecnosti sú turecké koreniny podobné slovenským, len ich treba vedieť správne namiešať.