Mäsové guľky
Mäsové guľky

Zapekané mäsové guľky fotorecept

Ali Opus
šéfkuchár hotela Magnus**** v Trenčíne, 10. novembra 2017
Zapekané mäsové guľky (fotorecept)
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
15 minút
príprava
45 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 kg
5 ks
4 ks
2 ks
500 ml

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Hovädzie stehno pomelieme a ochutíme soľou a korením.

    Zapekané mäsové guľky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Narobíme rovnaké guľôčky. Guľky spolu s paprikou, cibuľou a rajčinami dáme na plech a pečieme v rúre pri 200 °C 15 minút.

    Zapekané mäsové guľky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Medzitým pripravíme omáčku z paradajkového pretlaku, zo soli a z korenia. Mäso so zeleninou vyberieme a preložíme do zapekacej misky, prelejeme omáčkou a dáme znovu zapiecť.

    Zapekané mäsové guľky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    TIP: Mäso melieme doma Hoci dnes už nie je problém kúpiť hotové pomleté mäso, je lepšie vybrať si vhodný kúsok vcelku a buď si ho dať pomlieť mäsiarovi, alebo to urobiť doma pred jeho kuchynskou úpravou. Je to bezpečnejšie.

Recept je zaradený do kategórií:
Hovädzie mäso, Mleté mäso, Hlavné jedlá, Obed, Večera, Pečené, Varené

Diskusia k receptu

arnilka
výborný recept. Majstre, mám otázočku: prečo nepoužívate turecké koreniny, asi u nás nie sú k dispozícii, tak používate len tie, ktoré sú tu prístupné?
redakcia
@Arnilka (10.11.2017 09:23)

Sprostredkúvame odpoveď od pána šéfkuchára: Turecké koreniny práve do tohto typu receptu príliš nejdú. No vo všeobecnosti sú turecké koreniny podobné slovenským, len ich treba vedieť správne namiešať.
arnilka
@redakcia a pán šéfkuchár, veľmi pekne dakujem za odpoved a chcem dodať, že máte perfektne namleté nádherné mäso :-)
arnilka
ešte k tomu koreniu, ja si ho vždy namiešam čerstvé, koľko potrebujem v potrebnom množstve.
torticka
Keby si bola taka dobra a napisala kolko coho si dala , aby si mala turecke korenie. @Arnilka (10.11.2017 13:29)

arnilka
@Torti čka, všeobecne sa nedá odpovedať, zloženie vždy záleží od konkrétneho jedla, pri každom jedle je v recepte konkrétne uvedené, čo do tej ktorej zmesi patrí.