Zapekané mäsové guľky fotorecept

Ali Opus
šéfkuchár hotela Magnus**** v Trenčíne, 10. novembra 2017 8:00
Ďalšie recepty z Časopisu Varecha »

Zapekané mäsové guľky (fotorecept)Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
15 min
príprava
45 min
tepelná úprava

Suroviny

Tip na Vianoce: Kúpte si prvú knihu s receptami z Varecha.sk

Postup prípravy

  1. 1

    Hovädzie stehno pomelieme a ochutíme soľou a korením.

    Zapekané mäsové guľky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Narobíme rovnaké guľôčky. Guľky spolu s paprikou, cibuľou a rajčinami dáme na plech a pečieme v rúre pri 200 °C 15 minút.

    Zapekané mäsové guľky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Medzitým pripravíme omáčku z paradajkového pretlaku, zo soli a z korenia. Mäso so zeleninou vyberieme a preložíme do zapekacej misky, prelejeme omáčkou a dáme znovu zapiecť.

    Zapekané mäsové guľky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    TIP: Mäso melieme doma Hoci dnes už nie je problém kúpiť hotové pomleté mäso, je lepšie vybrať si vhodný kúsok vcelku a buď si ho dať pomlieť mäsiarovi, alebo to urobiť doma pred jeho kuchynskou úpravou. Je to bezpečnejšie.

Recept je zaradený do tagov:


TOPlist