Zubáč na mrkvovej omáčke a violet pyré
Miroslav Milučký, 1. novembra 2017
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Filetu zubáča prekrojíme na dve časti, osolíme a okoreníme. Rozpustíme maslo a zredukujeme dohneda. Precedíme cez jemné sitko a dáme na panvicu. Zohrejeme na 90 °C a vložíme kúsky zubáča. Pomaly pečieme 10 minút.
- 2
Violet zemiaky dáme variť do osolenej vody aj so šupkou a uvaríme domäkka. Ešte teplé ošúpeme a prepasírujeme cez jemné sitko. Zohrejeme smotanu, ktorú pridáme do zemiakov a urobíme hladké pyré. Mrkvu očistíme aj so zázvorom, umyjeme a v odšťavovači spolu odšťavíme. Dáme do kastrólika, pridáme trošku soli, med privedieme do varu a podľa potreby zahustíme škrobom.
- 3
Zubáča vyberieme z masla, na suchej rozpálenej panvici kožu opečieme do chrumkava. Podávame v hlbokom tanieri: na dno taniera naservírujeme pomocou špičky na zdobenie pyré z violet zemiakov, dookola pridáme mrkvovú omáčku, navrch zubáča a bylinky.
Tiež zubáč:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Chuťovo sú violet zemiaky v podstate veľmi podobné klasickým. Sú však zaujímavejšie farebne a vraj sú aj zdravšie, keďže obsahujú viac antioxidantov.