Zubáč na mrkvovej omáčke a violet pyré

šéfkuchár Hotela Dubná Skala**** v Žiline
Miroslav Milučký, 1. novembra 2017 13:00
Ďalšie recepty z Časopisu Varecha »
Zubáč na mrkvovej omáčke a violet pyréFoto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
35 min
príprava
25 min
tepelná úprava

Suroviny

TIP: Séria kuchárskych kníh z Varecha.sk za zvýhodnenú cenu

Postup prípravy

  1. 1

    Filetu zubáča prekrojíme na dve časti, osolíme a okoreníme. Rozpustíme maslo a zredukujeme dohneda. Precedíme cez jemné sitko a dáme na panvicu. Zohrejeme na 90 °C a vložíme kúsky zubáča. Pomaly pečieme 10 minút.

  2. 2

    Violet zemiaky dáme variť do osolenej vody aj so šupkou a uvaríme domäkka. Ešte teplé ošúpeme a prepasírujeme cez jemné sitko. Zohrejeme smotanu, ktorú pridáme do zemiakov a urobíme hladké pyré. Mrkvu očistíme aj so zázvorom, umyjeme a v odšťavovači spolu odšťavíme. Dáme do kastrólika, pridáme trošku soli, med privedieme do varu a podľa potreby zahustíme škrobom.

  3. 3

    Zubáča vyberieme z masla, na suchej rozpálenej panvici kožu opečieme do chrumkava. Podávame v hlbokom tanieri: na dno taniera naservírujeme pomocou špičky na zdobenie pyré z violet zemiakov, dookola pridáme mrkvovú omáčku, navrch zubáča a bylinky.

Recept je zaradený do tagov:




TOPlist