Zubáč na mrkvovej omáčke a violet pyré

šéfkuchár Hotela Dubná Skala**** v Žiline
Miroslav Milučký, 1. novembra 2017
Zubáč na mrkvovej omáčke a violet pyré
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
35 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Suroviny

600 g (filety)
300 g
100 g
400 g
5 g
5 g
10 g
300 g
100 g
30 g
10 g




Postup

  1. 1

    Filetu zubáča prekrojíme na dve časti, osolíme a okoreníme. Rozpustíme maslo a zredukujeme dohneda. Precedíme cez jemné sitko a dáme na panvicu. Zohrejeme na 90 °C a vložíme kúsky zubáča. Pomaly pečieme 10 minút.

  2. 2

    Violet zemiaky dáme variť do osolenej vody aj so šupkou a uvaríme domäkka. Ešte teplé ošúpeme a prepasírujeme cez jemné sitko. Zohrejeme smotanu, ktorú pridáme do zemiakov a urobíme hladké pyré. Mrkvu očistíme aj so zázvorom, umyjeme a v odšťavovači spolu odšťavíme. Dáme do kastrólika, pridáme trošku soli, med privedieme do varu a podľa potreby zahustíme škrobom.

  3. 3

    Zubáča vyberieme z masla, na suchej rozpálenej panvici kožu opečieme do chrumkava. Podávame v hlbokom tanieri: na dno taniera naservírujeme pomocou špičky na zdobenie pyré z violet zemiakov, dookola pridáme mrkvovú omáčku, navrch zubáča a bylinky.

Diskusia k receptu

strucik
Je medzi violet zemiakmi a klasikou nejaký výrazný chuťový rozdiel?
redakcia
@Strucik (4.11.2017 11:04)

Chuťovo sú violet zemiaky v podstate veľmi podobné klasickým. Sú však zaujímavejšie farebne a vraj sú aj zdravšie, keďže obsahujú viac antioxidantov.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia