Zapekaný baklažán
Zapekaný baklažán

Baklažán s mäsovou plnkou

Ali Opus
šéfkuchár hotela Magnus**** v Trenčíne, 6. novembra 2017
Baklažán s mäsovou plnkou
Foto: Pravda - Robert Hüttner

Som vyučený mäsiar. A tak by som rád priniesol na Slovensko zvyky tureckej mäsovej kuchyne a neskôr sa do mojej rodnej Antalye vrátil so slovenskými mäsovými nápadmi, postupmi a zvykmi.

4
porcie
15 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 kg
100 g
2 veľké ks
 troch farieb

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Hovädzie mäso pomelieme, pridáme soľ, korenie, čili, rascu, paradajky a opražíme na panvici, zalejeme pretlakom a dusíme.

  2. 2

    Baklažán popicháme nožom, aby sa uvoľnila šupka, prerežeme pozdĺžne, vydlabeme stred a vydlabaný baklažán naplníme mäsovou zmesou. Poprekladáme nakrájanými pásikmi paprík. Zapekáme v rúre pri 200 °C 10 minút .

Diskusia k receptu