Baklažán s mäsovou plnkou
Ali Opus
šéfkuchár hotela Magnus**** v Trenčíne, 6. novembra 2017
šéfkuchár hotela Magnus**** v Trenčíne, 6. novembra 2017
Foto: Pravda - Robert Hüttner
Som vyučený mäsiar. A tak by som rád priniesol na Slovensko zvyky tureckej mäsovej kuchyne a neskôr sa do mojej rodnej Antalye vrátil so slovenskými mäsovými nápadmi, postupmi a zvykmi.
4
porcie
porcie
15 minút
príprava
príprava
20 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Hovädzie mäso pomelieme, pridáme soľ, korenie, čili, rascu, paradajky a opražíme na panvici, zalejeme pretlakom a dusíme.
- 2
Baklažán popicháme nožom, aby sa uvoľnila šupka, prerežeme pozdĺžne, vydlabeme stred a vydlabaný baklažán naplníme mäsovou zmesou. Poprekladáme nakrájanými pásikmi paprík. Zapekáme v rúre pri 200 °C 10 minút .
Tiež zapekaný baklažán:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu