Tatarák zo sumca s wasabi špongiou

Miroslav Milučký
šéfkuchár Hotela Dubná Skala**** v Žiline, 1. novembra 2017 8:00
Ďalšie recepty z Časopisu Varecha »
Tatarák zo sumca s wasabi špongiouFoto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
80 min
príprava
25 min
tepelná úprava

Suroviny

Varecha.sk na Instagrame: Followuj @varechask

Postup prípravy

  1. 1

    Vajcia, žĺtok, hladkú múku, wasabi a šťavu z čerstvého špenátu dáme do nádoby a rozmixujeme ponorným mixérom. Precedíme cez sitko, nalejeme do šľahačkovej fľaše, uzatvoríme, dáme dve bombičky a položíme naležato do chladničky na 1 hodinu.

  2. 2

    Medzitým nasekáme filetu zo sumca na tatarák, osolíme, okoreníme, pridáme hľuzovkový olej, premiešame a dáme chladiť na asi 10 minút do chladničky. Zázvor nastrúhame, vyžmýkame zo šťavy a zamiešame do kyslej smotany.

  3. 3

    Silikónové formy na mafiny vymastíme olejom, zoberieme z chladu šľahačkovú fľašu a do polovice formy naplníme zmesou. Formy dáme do mikrovlnnej rúry a pečieme 45 sekúnd. Hotové prevrátime hore dnom, vyberieme z formy a necháme chladnúť. Úhora kladieme na tanier, ozdobíme zázvorovou emulziou, natrhanou wasabi špongiou a pokvapkáme hľuzovkovým olejom. Servírujeme s shiso bylinkami a nakladaným zázvorom.

Recept je zaradený do tagov:




TOPlist