Tatarák zo sumca s wasabi špongiou
šéfkuchár Hotela Dubná Skala**** v Žiline, 1. novembra 2017

Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Vajcia, žĺtok, hladkú múku, wasabi a šťavu z čerstvého špenátu dáme do nádoby a rozmixujeme ponorným mixérom. Precedíme cez sitko, nalejeme do šľahačkovej fľaše, uzatvoríme, dáme dve bombičky a položíme naležato do chladničky na 1 hodinu.
- 2
Medzitým nasekáme filetu zo sumca na tatarák, osolíme, okoreníme, pridáme hľuzovkový olej, premiešame a dáme chladiť na asi 10 minút do chladničky. Zázvor nastrúhame, vyžmýkame zo šťavy a zamiešame do kyslej smotany.
- 3
Silikónové formy na mafiny vymastíme olejom, zoberieme z chladu šľahačkovú fľašu a do polovice formy naplníme zmesou. Formy dáme do mikrovlnnej rúry a pečieme 45 sekúnd. Hotové prevrátime hore dnom, vyberieme z formy a necháme chladnúť. Úhora kladieme na tanier, ozdobíme zázvorovou emulziou, natrhanou wasabi špongiou a pokvapkáme hľuzovkovým olejom. Servírujeme s shiso bylinkami a nakladaným zázvorom.
Tiež tatarák:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu