Tatarák zo sumca s wasabi špongiou

Miroslav Milučký
šéfkuchár Hotela Dubná Skala**** v Žiline, 1. novembra 2017
Tatarák zo sumca s wasabi špongiou
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
80 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Suroviny

400 g (filety)
100 g
50 ml
10 g
50 ml
3 ks
1 ks
18 g
10 g
30 g




Postup

  1. 1

    Vajcia, žĺtok, hladkú múku, wasabi a šťavu z čerstvého špenátu dáme do nádoby a rozmixujeme ponorným mixérom. Precedíme cez sitko, nalejeme do šľahačkovej fľaše, uzatvoríme, dáme dve bombičky a položíme naležato do chladničky na 1 hodinu.

  2. 2

    Medzitým nasekáme filetu zo sumca na tatarák, osolíme, okoreníme, pridáme hľuzovkový olej, premiešame a dáme chladiť na asi 10 minút do chladničky. Zázvor nastrúhame, vyžmýkame zo šťavy a zamiešame do kyslej smotany.

  3. 3

    Silikónové formy na mafiny vymastíme olejom, zoberieme z chladu šľahačkovú fľašu a do polovice formy naplníme zmesou. Formy dáme do mikrovlnnej rúry a pečieme 45 sekúnd. Hotové prevrátime hore dnom, vyberieme z formy a necháme chladnúť. Úhora kladieme na tanier, ozdobíme zázvorovou emulziou, natrhanou wasabi špongiou a pokvapkáme hľuzovkovým olejom. Servírujeme s shiso bylinkami a nakladaným zázvorom.

Diskusia k receptu