Jednoduchá bolonská omáčka
Foto: domcatko31
Jednoduchá, chuťovo výborná omáčka len zo základných surovín.
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Množstvo zeleniny závisí od veľkosti. Nech nie je ani veľmi veľká, ani veľmi malá. Zeler som mala menšiu buľvu, stačí ho málo. Zeleninu umyjeme, očistíme a najemno nasekáme/nastrúhame.
- 2
V hrnci si zohrejeme trocha oleja a opražíme na ňom cibuľu (môžeme k nej pridať aj cesnak).
- 3
Pridáme mäso, osolíme, okoreníme a miešame, kým mäso nebude opečené. (Mäso sa môže použiť prakticky akékoľvek. Len musí byť pomleté, poprípade rozsekané v elektrickom sekáčiku.)
- 4
K opečenému mäsu a cibuľke pridáme ostatnú zeleninu a tiež trocha opražíme.
- 5
Zalejeme pretlakom. Ak použijete hustý pretlak, tak zalejeme trochou vody a dobre pomiešame. Pridáte bylinky podľa chuti. Môže sa použiť bazalka, oregano, tymian, bobkový list, majorán a podobne.
- 6
Omáčku necháme chvíľku variť na miernom ohni a zatiaľ si uvaríme cestoviny. Ak ochutnáte omáčku a zdá sa vám, že tam ešte niečo chýba, skúste dosoliť, pridať troška korenia/rasce/kúsok bujónu...
- 7
Hotovo! :) Viem, že to možno nie je originálny recept, ale je naozaj chutná a na jej prípravu nepotrebujeme nejaké špeciálne (drahé) suroviny.
Tiež paradajková omáčka:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
a vari sa dlhsie, si asi zabudol napisat a cestoviny sa davaju do omacky, nie takto a parmezan, akosi nemas svoj den :-)
No nechcelo sa mi prepisovat recept....