Zajtrajšia noc bude pre niektorých z nás dosť dlhá. Odporúčam posilniť sa týmto výnimočným gulášom, ktorý je fúziou mnohých európskych kuchýň, dokonca zľahka použitím Zobraziť celý popisZajtrajšia noc bude pre niektorých z nás dosť dlhá. Odporúčam posilniť sa týmto výnimočným gulášom, ktorý je fúziou mnohých európskych kuchýň, dokonca zľahka použitím sójovej omáčky zabŕda aj do Ázie.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Na oleji si oškvaríme údenú slaninu. Pridáme nadrobno pokrájanú cibuľu a restujeme asi tak 5 minút.
- 2
Pridáme na kocky nakrájané hovädzie mäso, restujeme ďalších asi 5 minút. Pridáme čabajku a podlejeme červeným vínom (pozor, to z knižnice od Františka Hečka neodporúčam). Dolejeme asi tak 4 hrnčeky vody. Dusíme domäkka. Zahustíme trochou strúhanky a lyžičkou múky. Hrniec s gulášom odstavíme bokom.
- 3
Na panvici na troche oleja si osmahneme mrkvu a celer - asi zo 5 minút. Pridáme koreniny - chilli, mleté čierne korenie, borievku, zázvor, kurkumu, bazalku, oregano, tymián, korenie 4 farieb, obe mleté papriky. Hneď prihodíme aj kečup, ríbezľový džem, worchester a sójovku a tiež nastrúhanú kôru z 1 citróna. Dobre pomiešame a necháme spojiť všetky tieto skvelé chute asi tak 5 minút.
- 4
Dobrotu z panivce pridáme ku gulášu, ktorý privedieme do varu, premiešame, necháme ešte asi 10 minút povariť a pridáme smotanu na šľahanie. Premiešame a po 2 - 3 minútach odstavíme zo sporáka. Podávame s knedľou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
sklamem ta,neocenuje.
1 PL, pche, to sa stratí. Chýba mi tam garam masala,
ano chyba, a este tam chyba zdravy usudok. Tento recept povazujem skor za vysmech, ako odozvu za upravene pravidla prispievania poslednych dni.
Nie je to to, čo si myslíte, je to skutočne jedlo.
Radox1, ty si tu admin, aby si rozhodoval, že každý recept musí mať fotku? Neviem, čo je "nonnu".
Bubaya, na poslednej fotke je tvoj výtvor? Pridaj si to prosím ako svoj vlastný recept a nie pod môj, ja som tiež tento recept nepridal pod tvoj.
Zolik, taká istá odpoveď ako kolegovi Ziegelfeld1968.
vyzradis co to je ???
Údajne je to nejaký králik, vľavo hore ten konárik či papečok by mohla byť kosť. Ale JE to jedlo.
samozrejme recepty s fotkou povedia viac o jedle, ale nikde nie je prikázané, že každý recept musí mať fotku. tisíce dobrých receptov na Varecha.sk nemajú fotografiu.
Ak chceš pridať, pridaj pod moje. Zbieram fotky takých podivných jedál, budem mať do zbierky ďalšie.
Urcite tam chybi nekolik strouzku cesneku, tak 20 . . . . . .
no naozaj pekne... neboj ja si komenty nelajkujem, načo by mi to bolo. My sme na jeden počítač resp. otvorenú Varechu doma dvaja, teda keď nie sme v robote :-)
Bylo mi vysvětleno jistým nickem, že to jde. A když něco jde, tak proč ne?! Vyzkoušela jsem to. Celkem rozporuplný pocit. Leckdy dávám srdíčko i na koment proti mě samé. Ať se dotyčný potěší.
Tigi :) a vieš, ze teba som si vôbec nevšimla? :) su tam okatejsi, ale vsak je to každého vec, niekedy až diagnóza. Howgh
Práve som si lajkla vlastný koment. Ešte som to nikdy neurobila, dnes prvýkrát. Je to úžasný pocit.
Ďakujeme za upozornenie.
:-DD
Ale takto zdevastovať guláš ?!
Už mi tam chýba len detská krupica na zahustenie a polievková lyžica kakaana vyrovnanie chutí...