Guláš extra špeciál

strucik - fotkastrucik, 3. novembra 2017

Zajtrajšia noc bude pre niektorých z nás dosť dlhá. Odporúčam posilniť sa týmto výnimočným gulášom, ktorý je fúziou mnohých európskych kuchýň, dokonca zľahka použitím sójovej omáčky zabŕda aj do Ázie.

3
porcie
15 minút
príprava
70 minút
tepelná úprava

Postup

  1. 1

    Na oleji si oškvaríme údenú slaninu. Pridáme nadrobno pokrájanú cibuľu a restujeme asi tak 5 minút.

  2. 2

    Pridáme na kocky nakrájané hovädzie mäso, restujeme ďalších asi 5 minút. Pridáme čabajku a podlejeme červeným vínom (pozor, to z knižnice od Františka Hečka neodporúčam). Dolejeme asi tak 4 hrnčeky vody. Dusíme domäkka. Zahustíme trochou strúhanky a lyžičkou múky. Hrniec s gulášom odstavíme bokom.

  3. 3

    Na panvici na troche oleja si osmahneme mrkvu a celer - asi zo 5 minút. Pridáme koreniny - chilli, mleté čierne korenie, borievku, zázvor, kurkumu, bazalku, oregano, tymián, korenie 4 farieb, obe mleté papriky. Hneď prihodíme aj kečup, ríbezľový džem, worchester a sójovku a tiež nastrúhanú kôru z 1 citróna. Dobre pomiešame a necháme spojiť všetky tieto skvelé chute asi tak 5 minút.

  4. 4

    Dobrotu z panivce pridáme ku gulášu, ktorý privedieme do varu, premiešame, necháme ešte asi 10 minút povariť a pridáme smotanu na šľahanie. Premiešame a po 2 - 3 minútach odstavíme zo sporáka. Podávame s knedľou.

Recept je zaradený do kategórií:
Hovädzie mäso, Hlavné jedlá, Obed, Večera, Dusené, Varené

Diskusia k receptu

bubaya
Chýbajú mi tam brusnice, štamperlík dobrého koňaku, liter kečupu a ajdám. Potom to bude dokonalé.
strucik
Ziegelfeld1968, nechápem. Je to recept, nie vtip. Ale kľudne si daj kávičku.

Radox1, ty si tu admin, aby si rozhodoval, že každý recept musí mať fotku? Neviem, čo je "nonnu".

Bubaya, na poslednej fotke je tvoj výtvor? Pridaj si to prosím ako svoj vlastný recept a nie pod môj, ja som tiež tento recept nepridal pod tvoj.

Zolik, taká istá odpoveď ako kolegovi Ziegelfeld1968.
bubaya
@Afataga (3.11.2017 19:28)

Údajne je to nejaký králik, vľavo hore ten konárik či papečok by mohla byť kosť. Ale JE to jedlo.
tomas
@Strucik (3.11.2017 19:07)

samozrejme recepty s fotkou povedia viac o jedle, ale nikde nie je prikázané, že každý recept musí mať fotku. tisíce dobrých receptov na Varecha.sk nemajú fotografiu.
bubaya
@Strucik (3.11.2017 19:07)

Ak chceš pridať, pridaj pod moje. Zbieram fotky takých podivných jedál, budem mať do zbierky ďalšie.
1x bubaya
mariamka
to vážne, ze si niekto lajkuje svoje vlastne komenty? pekne...
tiginko
@Mariamka (4.11.2017 08:56)
no naozaj pekne... neboj ja si komenty nelajkujem, načo by mi to bolo. My sme na jeden počítač resp. otvorenú Varechu doma dvaja, teda keď nie sme v robote :-)
haji
@Mariamka (4.11.2017 08:56)
Bylo mi vysvětleno jistým nickem, že to jde. A když něco jde, tak proč ne?! Vyzkoušela jsem to. Celkem rozporuplný pocit. Leckdy dávám srdíčko i na koment proti mě samé. Ať se dotyčný potěší.
mariamka
@Tiginko (4.11.2017 09:21)

Tigi :) a vieš, ze teba som si vôbec nevšimla? :) su tam okatejsi, ale vsak je to každého vec, niekedy až diagnóza. Howgh
bubaya
@Mariamka (4.11.2017 08:56)

Práve som si lajkla vlastný koment. Ešte som to nikdy neurobila, dnes prvýkrát. Je to úžasný pocit.
1x bubaya
haji
@Redakcia , prosím, odstraňte z tohoto receptu tag Jedlá pre deti. Děkuji.
jozefj
Je to úžasný recept.Komentár p.Radoxa nemá chybu.Držím prsty redakcii...
bobor1
Keby sa to volalo miš-maš na spôsob gulášu , tak privriem oko.
Ale takto zdevastovať guláš ?!
Už mi tam chýba len detská krupica na zahustenie a polievková lyžica kakaana vyrovnanie chutí...
buchtabuchta
Pridala by som 3 balenia živočísneho uhlia, fľašu tinktura amara a číslo na pohotovosť. Potom to už nebude mať chybu. :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD