Ryba s hranolkami
Ryba s hranolkami

Fish and Chips v tortille

podravka - fotkapodravka, 9. novembra 2017. Komerčný recept.
Fish and Chips v tortille
Foto: podravka

Slávne britské jedlo Fish&Chips vzniklo v druhej polovici 19. storočia v rade robotníckej triedy a je to zmesou židovskej a francúzskej kuchyne.

8
porcií
30 minút
príprava

Suroviny

4 veľké ks (Ø 24 cm)
120 g
500 g (filety)
2 lyžice
z 1/2 citróna
70 g
500 g (väčšie)
1 lyžica
 (na vyprážanie)
1 menš ks
100 g
100 g
Omáčka:
150 g
1/2 lyžičky
1 strúčik




Postup

  1. 1

    Tortilly dáme na plech vystlaný papierom na pečenie, posypeme ich nastrúhaným syrom a dáme ich do rúry predhriatej na 200 °C na niekoľko minúť, dokým sa syr nerozpustí.

  2. 2

    Ešte teplé ich prerežeme na polovicu, zabalíme do tvaru kornútku a necháme vychladnúť, aby si ten tvar udržali.

  3. 3

    Rybie filé nakrájame na rovnako tenké pásiky, pokvapkáme ich citrónovou šťavou a necháme postáť, dokým sa nám zohreje olej na vyprážanie.

  4. 4

    Múku zmiešame s korením na ryby. Jeden kúsok ryby za druhým obalíme v pripravenej zmesi a vypražíme v dobre rozohriatom oleji. Keď budú zlatisté, vyberieme ich na papierový obrúsok.

  5. 5

    Zemiaky umyjeme, nakrájame na rovnako tenké hranolky a osušíme. Vložíme ich do teplého oleja a vypražíme.

  6. 6

    Hotové hranolky vyberieme na papierový obrúsok, aby sme sa zbavili prebytočného oleja. Ešte teplé ich posypeme Podravkou na pečené zemiaky a zľahka premiešame.

  7. 7

    Zeleninu umyjeme, nakrájame na malé kocky a zmiešame v miske.

  8. 8

    Do pripravených tortillových kornútkov dáme najprv zeleninu potom rybie tyčinky a potom hranolky.

  9. 9

    Podávame s omáčkou vytvorenou z gréckeho jogurtu, pretlačeného cesnaku a korením na ryby.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia