Fish and Chips v tortille
Slávne britské jedlo Fish&Chips vzniklo v druhej polovici 19. storočia v rade robotníckej triedy a je to zmesou židovskej a francúzskej kuchyne.
porcií
príprava
Suroviny
| 4 veľké ks (Ø 24 cm) |
|
| 120 g |
|
| 500 g (filety) |
|
| 2 lyžice |
|
| z 1/2 citróna |
|
| 70 g |
|
| 500 g (väčšie) |
|
| 1 lyžica |
|
| (na vyprážanie) |
|
| 1 menš ks |
|
| 100 g |
|
| 100 g |
|
| Omáčka: | |
| 150 g |
|
| 1/2 lyžičky |
|
| 1 strúčik |
|
Postup
-
1
Tortilly dáme na plech vystlaný papierom na pečenie, posypeme ich nastrúhaným syrom a dáme ich do rúry predhriatej na 200 °C na niekoľko minúť, dokým sa syr nerozpustí.
- 2
Ešte teplé ich prerežeme na polovicu, zabalíme do tvaru kornútku a necháme vychladnúť, aby si ten tvar udržali.
- 3
Rybie filé nakrájame na rovnako tenké pásiky, pokvapkáme ich citrónovou šťavou a necháme postáť, dokým sa nám zohreje olej na vyprážanie.
- 4
Múku zmiešame s korením na ryby. Jeden kúsok ryby za druhým obalíme v pripravenej zmesi a vypražíme v dobre rozohriatom oleji. Keď budú zlatisté, vyberieme ich na papierový obrúsok.
- 5
Zemiaky umyjeme, nakrájame na rovnako tenké hranolky a osušíme. Vložíme ich do teplého oleja a vypražíme.
- 6
Hotové hranolky vyberieme na papierový obrúsok, aby sme sa zbavili prebytočného oleja. Ešte teplé ich posypeme Podravkou na pečené zemiaky a zľahka premiešame.
- 7
Zeleninu umyjeme, nakrájame na malé kocky a zmiešame v miske.
- 8
Do pripravených tortillových kornútkov dáme najprv zeleninu potom rybie tyčinky a potom hranolky.
- 9
Podávame s omáčkou vytvorenou z gréckeho jogurtu, pretlačeného cesnaku a korením na ryby.
Tiež s hranolkami:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









Diskusia k receptu