Pečená tekvica
Pečená tekvica

Pečená tekvica s kuskusom a zeleninou

podravka - fotkapodravka, 3. novembra 2017. Komerčný recept.
Pečená tekvica s kuskusom a zeleninou
Foto: podravka

Chuti tejto tekvice len ťažko odoláte. V spojení s ostatnými ingredienciami vznikne skvelé jedlo s výnimočnou chuťou.

4
porcie
60 minút
príprava
60 minút
na 200 °C

Suroviny

2 stredne veľké ks
3 lyžice
1 väčší ks
1 ks
1 ks
2 strúčiky
1 lyžica
50 ml
200 g
150 g
1 lyžica

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Tekvicu prekrojíme po dĺžke a vyberieme z nej jadierka. Dáme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme v rúre predhriatej na 200 °C približne 50 minút, dokým nebude tekvica mäkká.

  2. 2

    Zatiaľ si na panvici opečieme nadrobno nakrájanú cibuľku dozlatista. Pridáme papriku nakrájanú na kocky a krátko opečieme.

  3. 3

    Pridáme cuketu nakrájanú na malé kocky a krátko speníme. Pridáme korenie, pretlačený cesnak, Podravka ochucovadlo a dusíme približne 5 minút. V prípade potreby podlejeme vodou.

  4. 4

    Pridáme Podravka pasírované paradajky a 400 ml vody.

  5. 5

    Zeleninu zložíme z ohňa, primiešame kuskus a necháme 5 minút postáť.

  6. 6

    Kuskus so zeleninou premiešame vidličkou a naplníme ním upečené tekvice. Naplnené tekvice posypeme nastrúhaným syrom a dáme zapiecť naspäť do rúry na 5-10 minút.

  7. 7

    Posypeme petržlenovou vňaťou a podávame.

Diskusia k receptu


Jeden komentár