Pečená tekvica s kuskusom a zeleninou
Foto: podravka
Chuti tejto tekvice len ťažko odoláte. V spojení s ostatnými ingredienciami vznikne skvelé jedlo s výnimočnou chuťou.
porcie
príprava
na 200 °C
Suroviny
2 stredne veľké ks |
|
3 lyžice |
|
1 väčší ks |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
2 strúčiky |
|
|
|
1 lyžica |
|
50 ml |
|
200 g |
|
150 g |
|
|
|
1 lyžica |
|
Postup
-
1
Tekvicu prekrojíme po dĺžke a vyberieme z nej jadierka. Dáme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme v rúre predhriatej na 200 °C približne 50 minút, dokým nebude tekvica mäkká.
- 2
Zatiaľ si na panvici opečieme nadrobno nakrájanú cibuľku dozlatista. Pridáme papriku nakrájanú na kocky a krátko opečieme.
- 3
Pridáme cuketu nakrájanú na malé kocky a krátko speníme. Pridáme korenie, pretlačený cesnak, vegetu a dusíme približne 5 minút. V prípade potreby podlejeme vodou.
- 4
Pridáme Podravka pasírované paradajky a 400 ml vody.
- 5
Zeleninu zložíme z ohňa, primiešame kuskus a necháme 5 minút postáť.
- 6
Kuskus so zeleninou premiešame vidličkou a naplníme ním upečené tekvice. Naplnené tekvice posypeme nastrúhaným syrom a dáme zapiecť naspäť do rúry na 5-10 minút.
- 7
Posypeme petržlenovou vňaťou a podávame.
Tiež pečená tekvica:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu