Hokkaido noky s hovädzími guličkami na tekvicovej omáčke

mysiacik - fotkamysiacik, 9. novembra 2017
Hokkaido noky s hovädzími guličkami na tekvicovej omáčke
Foto: mysiacik
6
porcií

Suroviny

2 ks
500 g mleté
2 strúčiky
2 ks
 na vyprážanie




Postup

  1. 1

    Hokkaido noky: Polovicu z jednej veľkej hokkaido tekvice (alebo jednu malú) zbavíme jadierok, ošúpeme, nakrájame na polmesiačiky, poukladáme na plech s papierom na pečenie, polejeme olivovým olejom, osolíme a dáme na 20 minút do rúry na 190 stupnov, samozrejme, každá rúra pečie inak, treba si to odsledovať, aby bola tekvica mäkká, ak je mäkká, vyberieme po jednom si ju ukladáme do misky, kde tekvicu postupne pretláčame. Vychladnuté, osolíme podľa potreby, pridáme dva žltky a postupne prisypávame múku, je na vás, akú použijete, ja som miešala celozrnnú špaldovú s necelozrnnou špaldovou, pomaly vytvorime cesto, ktoré si preklopíme na dobre pomúčenú dosku, kde ho ešte poriadne vypracujeme tak, aby cesto nelepilo, pozor nemôže byť moc tvrdé a ani riedke. Keď máme cesto hotové, nožom si odkrojíme časť z cesta a rukou vytvoríme dlhý pás, ktorý nakrájame na menšie noky. Hotové noky hádžeme do osolenej vriacej vody, keď plávajú na vrch, sú hotové.

  2. 2

    Hovädzie fašírky: Cibuľu si nakrájame na jemno, pridáme na mleté mäso, pretlačíme cesnak, osolíme, okoreníme, aaa zabudla som na domácu majoránku aj tu sem dáme, nakrájame aj umytú petržlenovú vňať, rozbijeme vajíčka, poriadne premiešame, poprášime trochou strúhanky, nakoniec lyžicou naberieme, v rukách vytvarujeme fašírky, ktoré obalíme v strúhanke a môžeme hodiť na rozpálený olej, ja som použila kokosový.

  3. 3

    Tekvicová omáčka: Tekvicu si samozrejme zbavíme jadierok, ošúpeme, dáme do hrnca, osolíme, okoreníme, pridáme lyžičku kurkumy a zalejeme vodou a necháme variť, až kým tekvica nie je mäkká, netrvá to dlho. Zoberieme ponorný mixér a mixneme. V malom hrnčeku si pripravím na kokosovom oleji zásmažku s dvomi lyžicami špaldovej hladkej múky, zalejeme kokosovým mliekom a zahustíme. Keďže mám doma hladošov a musíme mať vždy plný hrniec, nakoniec zjemníme 30 percentnou smotankou... a šup na tanier pár tekvicových nokov, zalejeme omáčkou, položíme fašírky a môžeme papať.

Diskusia k receptu

izabella929
Ani nie tak dávno, videla som niečo podobné na TV Paprika..inak tekvička má všestranné
využitie v kuchyni.-)
zolik
Len ja nevidim tie noky. Zabudla si ich odfotit?
marikafil
Ja moju domácu hokkaido tekvicu nikdy nešúpem, zmäkne rovnako rýchlo... a je krajšia farba.
1x radost
zolik
@Evanaaa dakujem za upozornenie. To asi preto, ze take NOKY nepoznam. A to som si myslela, ze Noky spoznam hned. No, clovek sa uci cely zivot ;-)
aleana
@Mysiacik nerozumiem tomuto: v bode 1 píšeš, že upečenú tekvicu ukladáme do misky a postupne pretáčame. Ako a načo? Inak recept sa mi páči :-)
redakcia
@Katka78 (11.11.2017 16:41)

Veru, aj my sme toho názoru, takže sme to riskli a opravili slovo v 1. bode postupu na PRETLÁČAME.
mysiacik
@Marikafil (10.11.2017 19:02)

Anoo..aj ja som ti tak zacala robit...je to dokonca zdravsie a menej pracnejsie




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia