Kuracie prsia, syr a šunka

Foto: Monikachudovanova
Tento recept je inšpirovaný cordon bleu... A však ja som si ho trošku upravila podľa seba a svojich schopností ☺☺☺☺
porcií
príprava
tepelná úprava
Suroviny
2 kg |
|
1 kg |
|
300 g |
|
300 g |
|
1 bal |
|
podľa chuti |
|
|
|
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Kuracie prsia si prerežeme na polku po obvode (po celej dĺžke). Dáme si na tanierik grilovacie korenie a bazalku (zmiešame dokopy) rukou nanesieme a vmasírujeme na kuracie prsia.
-
2
Na panvicu si dáme trochu oleja (vážne len toľko, aby sa pokryl spodok panvice), prsia orestujeme z každej strany minútku.
-
3
Ak už máme prsia orestované, na plech dáme zase trošku oleja a deci vody, na takto pripravený plech uložíme prsia, na ne dáme šunku a syr :)
-
4
Nakoniec na plech dáme alobal, urobíme na ňom špáradlom dierky a dáme do rúry. Keď je už mäsko mäkké, dáme preč alobal a necháme ešte mäso piecť cca 10 minút :)
-
5
Medzi tým ako sa nám mäso pečie, si ošúpeme zemiaky a nakrájame ich na koliečka. Zemiaky v mise zmiešame s korením na americké zemiaky.
-
6
Takto pripravené zemiaky vložíme do fritézy. (Ak fritézu nemáte stačí dať do hrnca olej, vziať kovové sitko, dať do neho zemiaky a piecť ako vo fritéze alebo klasicky na panvici :) Pečieme ich do zlatista vid. foto.
-
7
Zemiačiky máme hotové už len stačí vybrať krásne upečené prsia :)
-
8
A môžme podávať :) Malá rada - odporúčam papať za tepla, kým je syr pekný rozpustený :) prajem dobrú chuť :*
Dakujem :)
Dakujem , som rada za pekné a úprimné komentáre a ako som už písala aj kritika sa cení :)
A to s tým syrom som sa už naučila že radšej ho dám nabudúce až na koniec aby sa neroztiekol tak ako teraz :) varím rada a varím veľa :) čo sa týka polievok , prívarkov , mäsa , šalátov :) a to že niekto má k tomu negatívnu poznámku mi nevezme chuť učiť sa variť :) ale niektorí ľudia by skôr namiesto kritizovania mali skôr dať radu aby sa človek mohol zlepšiť ;)