Kuracie prsia, syr a šunka
Foto: Monikachudovanova
Tento recept je inšpirovaný cordon bleu... A však ja som si ho trošku upravila podľa seba a svojich schopností ☺☺☺☺
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Kuracie prsia si prerežeme na polku po obvode (po celej dĺžke). Dáme si na tanierik grilovacie korenie a bazalku (zmiešame dokopy) rukou nanesieme a vmasírujeme na kuracie prsia.
-
2
Na panvicu si dáme trochu oleja (vážne len toľko, aby sa pokryl spodok panvice), prsia orestujeme z každej strany minútku.
-
3
Ak už máme prsia orestované, na plech dáme zase trošku oleja a deci vody, na takto pripravený plech uložíme prsia, na ne dáme šunku a syr :)
-
4
Nakoniec na plech dáme alobal, urobíme na ňom špáradlom dierky a dáme do rúry. Keď je už mäsko mäkké, dáme preč alobal a necháme ešte mäso piecť cca 10 minút :)
-
5
Medzi tým ako sa nám mäso pečie, si ošúpeme zemiaky a nakrájame ich na koliečka. Zemiaky v mise zmiešame s korením na americké zemiaky.
-
6
Takto pripravené zemiaky vložíme do fritézy. (Ak fritézu nemáte stačí dať do hrnca olej, vziať kovové sitko, dať do neho zemiaky a piecť ako vo fritéze alebo klasicky na panvici :) Pečieme ich do zlatista vid. foto.
-
7
Zemiačiky máme hotové už len stačí vybrať krásne upečené prsia :)
-
8
A môžme podávať :) Malá rada - odporúčam papať za tepla, kým je syr pekný rozpustený :) prajem dobrú chuť :*
Ved jej prave drzim palce aby sa od takychto receptov prevarila k ozajstnemu vareniu
Alebo by si si nebodaj dal?
Ale dalo by sa z toho vykuzlit peknejsie a aj chutnejsie jedlo, len uz by to asi nebolo 14 porcii, co bol mozno ucel.
Dakujem :)
Ja osobne nemám rada šunku, tú by som nedala, syrom nepohŕdnem, syr by som dala až nakoniec (možno).
Ja ti drzim palce... tiez som takto zacinal, ale vety typu bolo to dobre ale uz to viac nevar mi pomohli naucit sa varit naozaj
Hm kuracie prsia su jedno z najnudnejsich mias, grilovacie korenie a podobne zmesi nepouzivam, asi by som z nich urobil nieco na sposob vindaloo a tzv. Americke zemiaky... radsek klasicke pecene alebo varene, pripadne kasa
Dakujem , som rada za pekné a úprimné komentáre a ako som už písala aj kritika sa cení :)
A to s tým syrom som sa už naučila že radšej ho dám nabudúce až na koniec aby sa neroztiekol tak ako teraz :) varím rada a varím veľa :) čo sa týka polievok , prívarkov , mäsa , šalátov :) a to že niekto má k tomu negatívnu poznámku mi nevezme chuť učiť sa variť :) ale niektorí ľudia by skôr namiesto kritizovania mali skôr dať radu aby sa človek mohol zlepšiť ;)
Každý niekde musí začať ;)
Ale neviem prečo, z tvojich komentárov nemám pocit dobre mienenej kritiky... skôr akoby výsmechu a ponižovania. Alebo sa mýlim? Dúfam...
Len ma tak napadlo: čo keby si nám každý deň odfotil a poslal tvoje raňajky, obed a večeru, nech vidíme a nech sa naučíme ako sa má variť.. Čo ty na to? Berieš?
Presne... Ja tiež kritiku beriem ako niečo čo nás má posunúť ďalej ale Aj ja mám z toho pocit skôr výsmechu ako kritiky čo už všelijaký sme
Ďakujem... A odradiť sa určite nenechaaaam
správny prístup:-)
dievčatko..si dobrá..moja 20 ročná vnučka by určite zaslzila..a viac tu nepridala nič..si silná-a to obdivujem a úprimne želám..
nestrácaj elán..
Ps.:dnes sa tak rozbehlo ZLO v detailoch...že ubúda radosti..želám skúseným..starším nadhľad..
=ži a nechaj žiť=
:-)
blog.giallozafferano.it/dulcisinforno/petto-di-pollo-con-prosci...
Toto je presne tvoje jedlo.
www.barnabyscafe.com/mobile/images/barnaby-s%20mill%20valley...
Ak už máme prsia orestované, na plech dáme zase trošku oleja a deci vody, na takto pripravený plech uložíme prsia, na ne dáme šunku a syr a vlozime do rozohriatej rury na 10minut zapiect.hotovo!trapit tuto legendu 90 minut je nezmysel.
4 bod zmazat.
inac ta fotka s tou svieckou mi uplne pripomina ten komunisticky kucharsky kalendar,co sme mavali na chladnicke.
vidíš ho..takže naša varecháčka mladá nám predviedla svetový recept..:-)
Ďakujem hádam sa nedám odradiť kôli negatívnej kritike
Ďakujem za radu
Tak ja sviečky zbožňujem neviem čo je na nich zlé
a aby si nebola sama,aj moja dcera tuto kucharsku legendu obcas robi,len metodicky spravne.takze staci to upravit a podavaj aj nadalej.
Dakujem veľmi pekne :)
Veru si to aj ja pamätám ;)
Tak nech sa vašej dcére darí;) zjavne ma toho NAJLEPŠIEHO OTCA KUCHÁRA KTORÍ JEJ PORADÍ...
Ja sa učím sama a aj sa sama budem :) budem skúšať nové veci stále dookola a ako tu už bolo písané raz si najdem spôsob ktorý je pre mňa najlepší ;) a kým chutí ľuďom pre ktorých varím nevidím dôvod prečo by som to mala zmeniť :) a ich nadšenie nebolo len hrané :) v spoločnosti ktorej som ponúkla toto jedlo sme všetci ku sebe úprimný :) a keď sa niekomu recept nepáčil nemusí ho pripraviť, a keď aj nech je aspoň nijakou inšpiráciou ;)
ked si presvedcena ze mucit kuracie prsia 90 minut a spravit z nich suchy vechet je spravne,tak ok.aspon tu varechaci,co sa ti snazili pomoct pochopili,ze ich snaha bola zbytocna.
Hore vyššie som písala že neboli suché ;)
Dobrý recept.
Ďakujem :)
Áno je to straší recept ktorý je ako by stlačený novymi receptami ale to predsa neznamená že ho nemôže niekto uvariť a kvôli nemu bude terčom výsmechu :)
Presne o tom som hovorila že aj v mojom okolí dievčatá v mojom veku sa "chvália " tým že nevedia variť ale hlavne že piť vedia :) takže ja som na seba hrdá že aj keď neverím špeciality ako tu páni šéf kuchári viem aspoň niečo... A na začiatočníka dost dobré... :)
Tak ja som bola lepsia, v 19-tich som vedela aj prazenicu a omeletu a vyprazany syr :-))).
Kedysi sme obcas mavali porady v takom lacnjesom hoteli a vzdy tam bolo toto na obed, ale s ananasom a k tomu pol ryza pol hranolky, no a ked sme boli hladni, vsetci sme to zjedli. Dnes by som si to isto nedala, ale ked to niekomu chuti, nech si da.
Nechápem to už ani ja že niekoho baví stále dookola to isté písať :) ale Budiš aspoň sa ešte zlepšíme v čítaní a písaní :) :D
Ďakujem veľmi pekne :)
Cením si takýto krásny koment :)
A tieto komenty si pamätám a tie zlé radšej zabúdam :) ĎAKUJEM ZA VŠETKÝ PEKNÉ OHLASY :)