Zapečené kuracie prsia
Zapečené kuracie prsia

Kuracie prsia, syr a šunka

monikachudovanova - fotkamonikachudovanova, 9. novembra 2017
Kuracie prsia, syr a šunka
Foto: Monikachudovanova

Tento recept je inšpirovaný cordon bleu... A však ja som si ho trošku upravila podľa seba a svojich schopností ☺☺☺☺

14
porcií
30 minút
príprava
90 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 kg
1 kg
300 g
300 g
1 bal
podľa chuti

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Kuracie prsia si prerežeme na polku po obvode (po celej dĺžke). Dáme si na tanierik grilovacie korenie a bazalku (zmiešame dokopy) rukou nanesieme a vmasírujeme na kuracie prsia.

    Kuracie prsia, syr a šunka - obrázok 1
  2. 2

    Na panvicu si dáme trochu oleja (vážne len toľko, aby sa pokryl spodok panvice), prsia orestujeme z každej strany minútku.

    Kuracie prsia, syr a šunka - obrázok 2
  3. 3

    Ak už máme prsia orestované, na plech dáme zase trošku oleja a deci vody, na takto pripravený plech uložíme prsia, na ne dáme šunku a syr :)

    Kuracie prsia, syr a šunka - obrázok 3
  4. 4

    Nakoniec na plech dáme alobal, urobíme na ňom špáradlom dierky a dáme do rúry. Keď je už mäsko mäkké, dáme preč alobal a necháme ešte mäso piecť cca 10 minút :)

    Kuracie prsia, syr a šunka - obrázok 4
  5. 5

    Medzi tým ako sa nám mäso pečie, si ošúpeme zemiaky a nakrájame ich na koliečka. Zemiaky v mise zmiešame s korením na americké zemiaky.

    Kuracie prsia, syr a šunka - obrázok 5
  6. 6

    Takto pripravené zemiaky vložíme do fritézy. (Ak fritézu nemáte stačí dať do hrnca olej, vziať kovové sitko, dať do neho zemiaky a piecť ako vo fritéze alebo klasicky na panvici :) Pečieme ich do zlatista vid. foto.

    Kuracie prsia, syr a šunka - obrázok 6
  7. 7

    Zemiačiky máme hotové už len stačí vybrať krásne upečené prsia :)

    Kuracie prsia, syr a šunka - obrázok 7
  8. 8

    A môžme podávať :) Malá rada - odporúčam papať za tepla, kým je syr pekný rozpustený :) prajem dobrú chuť :*

    Kuracie prsia, syr a šunka - obrázok 8

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
Aj zlá kritika sa prijíma vôbec ma to neuráža :) ani nijak od varenia neodhovára :) každý si varí čo mu napadne a na čo majú jeho blízki chuť :) a čo majú chuť variť :) Nie vždy každému ulahodíme :) a nie každý je šéf kuchár :) A na to že mám 19 rokov si myslím že dosť dobré kedže sa okolo mňa baby v mojom veku "chvália" tým že nevedia nič uvariť :) takže nám doma a priateľom chutilo :) a pokiaľ viem ľudia tu môžu dávať recepty podla svojej chuti a svojho záujmu :)
Dakujem :)
Já nevím kde se co obrátilo, ale když svého času nebyla kuřecí prsa zapečená se šunkou, broskví a sýrem, tak to bylo špatně. Dneska se všichni třesou hrůzou jak to někdo mohl jíst. Když nevaříš bio a různé zrní, tak nejsi IN . Nenech se odradit a směle vař a zkoušej a přidávej. Sama přijdeš na to co Ti vyhovuje. Jak píše @Mirop tak kuřecí prsa jsou trochu nudná, ale když je uděláš třeba jako rychlou směs, nebo jako medailonky ale všechno dost rychle, tak se ani nevysuší. Ale to je jen můj názor. Moc je nepoužívám jen když koupím kuře a naporcuji ho. No držím palce a nenech se odradit.
@Jerica (9.11.2017 22:17)

Dakujem , som rada za pekné a úprimné komentáre a ako som už písala aj kritika sa cení :)
A to s tým syrom som sa už naučila že radšej ho dám nabudúce až na koniec aby sa neroztiekol tak ako teraz :) varím rada a varím veľa :) čo sa týka polievok , prívarkov , mäsa , šalátov :) a to že niekto má k tomu negatívnu poznámku mi nevezme chuť učiť sa variť :) ale niektorí ľudia by skôr namiesto kritizovania mali skôr dať radu aby sa človek mohol zlepšiť ;)