Hovädzie zeleninové Wok rezance
Foto: shanshi
5 minút
príprava
príprava
15 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Ošúpeme cesnak a na jemno ho nasekáme. Jarnú cibuľku očistíme a nakrájame. Hovädzie mäso nakrájame na tenké prúžky.
- 2
Vo woku rozpálime olej, pridáme jarnú cibuľku a hovädzie mäso a za stáleho miešania pečieme 5 minút.
- 3
Dochutíme cesnakom, červenou kari pastou, rybacou omáčkou a sójovou omáčkou. Zeleninu primiešame do mäsa, pridáme vodu a Wok rezance, všetko spolu dobre premiešame a povaríme ešte 3 - 4 minúty.
- 4
Shan'shi Tip: Tieto ingrediencie do omáčky nepoznajú medze vašej kreativity. Je možné použiť akékoľvek mäso, napríklad kura s fazuľovými výhonkami a papriku alebo morčacie mäso s mrkvou a hubami.
Tiež Ázijské rezance:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
tak ale to je normálne. Európania (vrátane Azijatov v Európe) prispôsobujú ázijské jedlá lokálnemu trhu, a podobne sa to deje opačne. Keď som pár krát v Ázií skúsil jesť pizzu alebo niečo Európske, často to chutilo úplne inak. A najviac som sa zabavil, keď som si v česko-maďarskej reštaurácií v Taiwane dal české národné jedlo... Miestnemu známemu to chutilo, mne teda vôbec... :)