Ázijské rezance
Ázijské rezance

Hovädzie zeleninové Wok rezance

shanshi - fotkaShan´shi, 3. novembra 2017. Komerčný recept.
Hovädzie zeleninové Wok rezance
Foto: shanshi
5 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 PL
1 - 2 PL
2 PL
2 PL
340 g
125 g
2
2 ks
250 g
250 - 300 ml

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Ošúpeme cesnak a na jemno ho nasekáme. Jarnú cibuľku očistíme a nakrájame. Hovädzie mäso nakrájame na tenké prúžky.

  2. 2

    Vo woku rozpálime olej, pridáme jarnú cibuľku a hovädzie mäso a za stáleho miešania pečieme 5 minút.

  3. 3

    Dochutíme cesnakom, červenou kari pastou, rybacou omáčkou a sójovou omáčkou. Zeleninu primiešame do mäsa, pridáme vodu a Wok rezance, všetko spolu dobre premiešame a povaríme ešte 3 - 4 minúty.

  4. 4

    Shan'shi Tip: Tieto ingrediencie do omáčky nepoznajú medze vašej kreativity. Je možné použiť akékoľvek mäso, napríklad kura s fazuľovými výhonkami a papriku alebo morčacie mäso s mrkvou a hubami.

Diskusia k receptu


Zatiaľ 2 komentáre
Tento recept - postup presne odzrkadluje klasicke varenie europanov a snahu o azijske jedla ( ako sa to nerobi). Tu to mam na ulici za 2 minuty hotove naservirovane zo suroveho masa a cerstvej surovej-nemrazanej zeleniny .
@2010 (3.11.2017 15:08)

tak ale to je normálne. Európania (vrátane Azijatov v Európe) prispôsobujú ázijské jedlá lokálnemu trhu, a podobne sa to deje opačne. Keď som pár krát v Ázií skúsil jesť pizzu alebo niečo Európske, často to chutilo úplne inak. A najviac som sa zabavil, keď som si v česko-maďarskej reštaurácií v Taiwane dal české národné jedlo... Miestnemu známemu to chutilo, mne teda vôbec... :)