Bravčové líčka na bielom víne

arnilkaArnilka, 7. novembra 2017 8:43
Ďalšie recepty »

Bravčové líčka na bielom víneFoto: arnilka

Podarilo sa mi po prvýkrát kúpiť u nášho mäsiara bravčové líčka a pripravila som ich na bielom víne. Chutili výborne a preto budú na programe častejšie.

4
porcie
15 min
príprava
120 min
na 80 - 90 °C

Suroviny

800 g
1 ks
3 strúčiky
2 PL
 podľa potreby
300 ml
 podľa chuti
 podľa chuti
Tip na Vianoce: Kúpte si prvú knihu s receptami z Varecha.sk

Postup prípravy

  1. 1

    Bravčové líčka odblaníme, umyjeme, osušíme, osolíme a okoreníme.

  2. 2

    Líčka prudko opražíme na masti a vyberieme na tanier. Na výpeku orestujeme na jemno pokrájanú cibuľu o sklovita, pridáme prelisovaný cesnak a krátko orestujeme. Prilejeme malé množstvo horúceho vývaru a vložíme líčka. Dusíme pod pokrievkou na strednom plameni do mäkka, občas podlejeme vývarom a premiešame.

  3. 3

    Od polovice dusenia prilievame malé množstvo suchého bieleho vína.

  4. 4

    Mäkké líčka vyberieme, šťavu premixujeme ponorným mixérom do hladka. Líčka pokrájame na plátky, dáme na tanier, jemne podlejeme šťavou a servírujeme so zemiakovými hranolkami.

Recept je zaradený do tagov:


TOPlist