Bravčové líčka na bielom víne
Foto: arnilka
Podarilo sa mi po prvýkrát kúpiť u nášho mäsiara bravčové líčka a pripravila som ich na bielom víne. Chutili výborne a preto budú na Zobraziť celý popisPodarilo sa mi po prvýkrát kúpiť u nášho mäsiara bravčové líčka a pripravila som ich na bielom víne. Chutili výborne a preto budú na programe častejšie.
porcie
príprava
na 80 - 90 °C
Postup
-
1
Bravčové líčka odblaníme, umyjeme, osušíme, osolíme a okoreníme.
- 2
Líčka prudko opražíme na masti a vyberieme na tanier. Na výpeku orestujeme na jemno pokrájanú cibuľu o sklovita, pridáme prelisovaný cesnak a krátko orestujeme. Prilejeme malé množstvo horúceho vývaru a vložíme líčka. Dusíme pod pokrievkou na strednom plameni do mäkka, občas podlejeme vývarom a premiešame.
- 3
Od polovice dusenia prilievame malé množstvo suchého bieleho vína.
- 4
Mäkké líčka vyberieme, šťavu premixujeme ponorným mixérom do hladka. Líčka pokrájame na plátky, dáme na tanier, jemne podlejeme šťavou a servírujeme so zemiakovými hranolkami.
Tiež bravčové líčka:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Dakujem za tvoj milý komentár!
verím, že ty pri tvojej kreativite vyčaríš z líčok excelentné jedlo a teším sa na tvoj recept :-)
Dobre si spravila,že si použila koreňovú zeleninu.Práve tá mi chýbala v recepte a namiesto bieleho vína uprednostňujem červené.Zelenina by sa mala najprv skaramelizovať
dakujem za tvoj pekný komentár :-)