Tuniakový šalát
Tuniakový šalát

Cestovinovo-tuniakový šalát

kristinaba - bez fotkykristinaba, 4. novembra 2017

Rýchly a chutný cestovinový šalát vhodný na obed aj na večeru. :)

5-6
porcií
15 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g
štipka
1 PL
320 g
2 ks
250 g
250 g
podľa chuti
5 lístkov

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Najprv si uvaríme cestoviny v osolenej vriacej vode, do ktorej sme pridali jednu polievkovú lyžicu olivového oleja, aby sa nám cestoviny nelepili.

  2. 2

    Keď máme cestoviny uvarené, pridáme tuniaka v olivovom oleji, nakrájanú červenú cibuľku (nie nadrobno, aby vynikla chuť cibuľky v šaláte), mozzarellu nakrájanú na kocky a konzervovanú kukuricu.

  3. 3

    Všetko spolu premiešame a potom pridáme majonézu podľa chuti. Opäť premiešame a dochutíme soľou a rozkrájanými lístkami čerstvej bazalky.

  4. 4

    Takto hotový cestovinový šalát môžeme podávať. Dobrú chuť. :)

Diskusia k receptu

strucik
Jednoducho pravá kukuričková bomba. Ale tá cibuľa je pre mňa predsa len trochu príliš nahrubo.
zlomok
Kukuricu by som si tam nedal a 250g to je už riadna dávka, zaujímavé je, že na fotke ju veľmi nevidno.
mirop
Len tak na okraj... Taliani do vody na pastu olej neleju, pokial varis kvalitnu pastu tak to nieje treba...
radost
@Tiginko (4.11.2017 22:04)

i ja by som rada ocenila..ale takto som len štrbavé zuby v úsmeve vycerila..kde ništ není..ani baba nenájde..:-)
zolik
@Tiginko , ked nikto iny, tak ja ocenujem! Aj ja som si vstupila do svedomia. Minimalne pri tomto prispevku.
kristinaba
@Zlomok (4.11.2017 19:48)
Pri tom množstve cestovín a toho všetkého, tej kukurici tam naozaj reálne až tak veľa nie je, aj keď sa to podľa napísaného množstva nezdá.
afataga
Bez kukurice asi celkom jedle. Ked das olej do vody, kde varis cestoviny, co urobi? Zostane plavat navrchu, tak ako moze zabranit zlepeniu ??? Radsej ich obcas premiesaj.