Rolované morčacie mäso na cesnaku fotorecept
Foto: roxanne
Vegetariáni všetkých krajín, odvráťte zraky! Ide sa variť fajnové mäsko.
porcie
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
U šikovného mäsiara si kúpime rolku vykosteného morčacieho stehna. Ostrým úzkym nožom maso prešpikujeme kúskami cesnaku a tenkými prúžkami slaninky. Mäso riadne nasolíme, okoreníme našimi obľúbenými koreninami - ja som mala zmesku sušeného cesnaku, cibule, čierneho korenia, tymianu, bazalky, saturejky, atď. Poprášila som to trochu aj červenou paprikou s čili, nech to má vôňu a grády:-) Okolo mäsa dáme na pekáč zvyšky slaniky, čo nevošli do mäsa, dva nevylúpané struky cesnaku a cibuľu pokrájanú na vačšie kusy. Podlejeme vodou a dáme do rúry.
-
2
Piekla som to na 200 °C cca 90 minút. Najskôr 30 minút u jednej strany, potom som mäso otočila a po ďalších 30 minútach som ho otočila späť a nechala zapiecť do zlatista. Tu je výsledok na pekáči:
-
3
A tu už vybraté mäso na tanieri oslobodené zo sieťky.
-
4
Výpek s cibuľou som premiestnila do hrnca, pridala som jeden z upečených cesnakov, ktorý som olúpala (druhý skončil v koši, aby nebola omáčka moc cesnaková) a prebehla som to tyčovým mixérom. Ak treba, omáčku môžeme zjemniť pár lyžicami smotany (ak sa nám zdá moc slaná), prípadne zaprášiť lyžičkou múky alebo solamylu, ak je moc riedka. Redukovať ju veľmi nejde, lebo už aj tak je dosť slaná, aspoň mne sa dnes tak podarila.
- 5
Aby bol náš obed vyvážený, mäso som podávala s dusenou zeleninou a tarhoňou.
- 6
Voilà, to by bolo pre dnešok všetko. Dobrú chuť!
Tiež morčacie mäso:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 5
môžeš si takú rolku vyrobiť aj doma, ak nezoženieš hotové rolované mäso www.masiarske-potreby.sk/sietky/sietka-5p-velkost-16-biela-rolka...
Ďakujem, už to mám uložené aj objednané. Je to ohromná vec. Nevedel som , že sa to dá kúpiť.
tak to som rada:-)
Milí varecháči, ďakujem Vám veľmi pekne za Vaše pripomienky. Tušila som, že príde otázka, kde som tu rolku kúpila, ale keďže žijem mimo Slovenska, bola by Vám táto informácia nanič. Som však rada, že ste sa vynašli a sieťku si kúpili na doma. Ak si to zrolujete sami, má to veľkú výhodu v tom, že pred zrolovaním si môžete to mäso zvnútra nasoliť a okoreniť, prípadne vrolovať do mäsa aj cesnak a slaninku a nemusíte špikovať. Ja som už aj chcela zobrať mäsiarovi soľničku a zmesku korenia, že nech mi to pred zrolovanim trochu vnútri ochutí, ale asi by ma poslal niekam:-) A kto nemá sieťku, dá sa to zrolovať ručne a upevniť kuchárskou niťou. Želám Vám všetkým veľa elánu do varenia.