Pečené rolované baranie stehno s tymianom fotorecept
Foto: izabella929
Dnešný sviatočný recept. Baranie stehno pečené na panvici, ochutené tymianom a cesnakom.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Pred týždňom som dostala čerstvé baranie stehno.
-
2
Vykostila som ho a rozdelila na dvakrát do mrazničky. Kosti použijem do kapustnice.
-
3
Menší kus som dnes použila na rolovanie a najprv pomalé dusenie a napokon sa opieklo. Šľachy som poprerezávala, aby sa mohlo voľnejšie piecť. Loj som odstránila, napokon nebolo ho veľa.
-
4
Mäso som osolila, okorenila, urobila som do mäsa otvory pre cesnak. Podrvila som tymian, posypala a ešte som pridala aj cesnak.
-
5
Mäso som zrolovala a zviazala kuchynským špagátom.
-
6
Na panvicu som dala roztopiť masť. Pridala som roládu a opiekla som ju zo všetkých strán, aby sa mäso zatiahlo. Do výpeku som pridala cibuľu a cesnak.
-
7
Mäso som osolila i zvonkajšej strany, okorenila a posypala troškou papriky, aby výpek mal krajšiu farbu.
-
8
Mäso som v malých dávkach podlievala horúcim hovädzím vývarom ktorý sa ma varil na sporáku. Po 70 minútach som ho odkryla a nechala dopiecť ešte chvíľu. Výpek som rozšľahala ponorným mixérom.
-
9
Upečené stehno som vyložila na dosku a nechala som ho postáť 15 min.
-
10
Špagáty som odstránila.
-
11
Nakrájala na plátky.
-
12
Podávala som s varenými zemiakmi, ktoré som poliala výpekom. K tomu vynikajúcu nakladanú papriku. Prajem vám dobrú chuť.
len kde kúpiť baranie stehno???
;-)
@babidka , je to delikatesa..dnes sa už tento druh mäsa robí na všetky spôsoby a veru každé jedlo je výborné..ďakujem za komentár..)