Jahňacie kotlety
Jahňacie kotlety

Jahňacie kotlety so sladkou ryžou

Ali Opus
šéfkuchár hotela Magnus**** v Trenčíne, 8. novembra 2017
Jahňacie kotlety so sladkou ryžou
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
30 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 - 1,2 kg
300 g
100 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Jahňacie mäso osolíme a okoreníme korením a škoricou. Mäso rozrežeme, aby vzniklo miesto na plnenie. Mäso naplníme zmesou z ryže, sladkých hrozienok a škorice.

  2. 2

    Mäso previažeme špagátom a pečieme vcelku. Po tepelnej úprave ho preložíme do alobalu, v ktorom ho necháme odpočinúť. Krájame na plátky.

Diskusia k receptu

3 komentáre k receptu
@Evanaaa , hrozienka a škorica nie sú práve typické v jedlách na slano pre tureckú kuchyňu, sú to arabské vplyvy blízkeho východu :-))) najmä v oblasti, z ktorej je majster kuchár ako autor receptu :-)

Pridaj komentár k receptu: