Rybacia polievka s paprikovou penou
šéfkuchár Hotela Dubná Skala**** v Žiline, 2. novembra 2017
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
200 g (vcelku) |
|
200 g (filety) |
|
200 g (očistený) |
|
250 g |
|
|
|
|
|
|
|
2 g |
|
100 g |
|
10 g |
|
250 g |
|
10 g |
|
100 g |
|
50 g |
|
5 g |
|
50 ml |
|
1 ks |
|
Postup
-
1
Na oleji opražíme nakrájanú cibuľu, cesnak, koreňovú zeleninu, polovicu cherry paradajok, polovicu čerstvej papriky, pridáme sladkú mletú papriku, zalejeme vodou, dáme celé čierne a nové korenie, bobkový list, soľ, kapra a varíme asi 40 minút. Precedíme a dáme chladiť do chladničky.
- 2
Vychladnuté vyberieme z chladničky, zvrchu zozbierame tuk s mletou paprikou a zvyšok vývaru precedíme cez gázu. Postrúhame 1 mrkvu najemno, vyšľaháme sneh z jedného bielka, zmiešame s nastrúhanou mrkvou, dáme do precedeného vývaru a pomaly zahrievame. Zohriaty vývar v bode varu znovu precedíme cez gázu.
- 3
Filetu zo zubáča a pstruha nakrájame na malé kúsky a vložíme do vývaru. Zvyšné cherry paradajky ogrilujeme na panvici spolu so zvyšnou čerstvou paprikou. Zozbieraný tuk s mletou paprikou dáme do kastrólika, pridáme trošku vody, zohrejeme na 50 °C, pridáme sójový lecitín a ponorným mixérom vymixujeme na penu. Vývar s kúskami ryby podávame v hlbokom tanieri, dozdobíme grilovanými cherry paradajkami a paprikou. Navrch dáme paprikovú penu, ktorú posypeme posekanou čili papričkou.
Tiež rybacia polievka:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu