Kapustnica s parenými buchtami fotorecept
Foto: mesiar50
Suroviny
Suroviny na cesto: | |
400 g |
|
100 g |
|
150 ml |
|
150 ml |
|
1 ks |
|
1 ks (7 g) |
|
70 g |
|
Suroviny na kapustnicu: | |
500 g |
|
5 stredne veľkých ks (nemusia byť) |
|
2 ks |
|
1 PL |
|
3 ks |
|
5 ks |
|
podľa vašej chuti (vegeta) |
|
400 g |
|
cca 1700 ml |
|
Postup
-
1
Na oleji alebo masti usmažíme cibuľu.
-
2
K usmaženej cibule pridáme 1 PL papriky mletej a nádobu ihneď stiahneme zo sporáka.
-
3
Ďalej pridáme zemiaky a kapustu.
-
4
Pokračujeme pridaním oravskej slaniny.
-
5
Prilejeme zhruba 1700 ml vody.
-
6
Prípravu dokončíme pridaním bobkového listu, celého čierneho korenia, soli, prípadne aj vegetu pridáme... (Samozrejme vy použijete koreniny podľa vašej chuti.) Nádobu zakryjeme a pomali varíme cca 90 minút. Asi po 30-tich minútach varenia kapustnice si musíme zamiesiť cesto, na kysnuté buchty.
-
7
Z uvedených surovín vymiesime cesto a po cca 45-tich minútach by sme ho mali mať takéto. Ja som na miesenie použil kuchynský robot. Cesto miesime asi tak 8 minút, pokiaľ sa mi pekne neoddelovalo od krajov nádoby.
-
8
Potom som si spravil buchtičky. A to 6 kusov. Samozrejme, Vy si ich môžete spraviť aj viac a môžete aj z iného cesta. Po vykrojení cesta necháme buchty ešte podkysnúť zo 15 minút.
-
9
Buchty poukladáme na vrch kapustnice a paríme ich pod pokrievkou 13 minút.
-
10
Zo zostávajúceho cesta som si urobil buchty na pare. Buchty potrieme vlažným maslom a posypeme ich napr. mletými orechami, makom a vrch posypeme cukrom, ktorý vy radi.
-
11
Dobrú chuť Vám priateľky & priatelia.
Ja som ako bavoráci ktorých spomínaš,no moji ostatný členovia rodiny chceli radšej kapustnicu so zemiakmi. @Mijaita som rád,že sa ti jedlo páči.Ďakujem ti krásne.
Môžeš si spraviť buchty aj menšie
a samozrejme aj z iného cesta.
Potešilo ma,že ťa jedlo zaujalo.
Ďakujem ti veľmi pekne.
Som rád @Tomas ,že jedlo považujete za zaujímavé.Ďakujem Vám veľmi pekne.
Poľskú kapustu?Mám tomu rozumieť azda tak,že si varil bigos?Či?.Som potešený priateľu tým,že sa ti jedlo páči.Vďaka.
Vlastne tá buchta v tej kapuste nahrádza akože moju obľúbenú knedľu.Podotýkam,že tá buchta môže byť napr.aj z chlebového či iného cesta.Veľmi pekne ti ďakujem.
Milé od teba.Potešenie na mojej strane,že sa ti jedlo páči.Ďakujem ti veľmi pekne.
Nie kamarát,buchty som nechcel plniť .Myslel som hlavne na to,aby sa dali konzumovať jak na slano tak i na sladko.
Veľmi pekne ti ďakujem.
Máš dobrý postreh.Chcel som doplniť v recepte,že buchty na kapuste musia byť celý čas parenia zakryté.Teraz je to už zbytočné,keďže tu v komentoch si to ľudia môžu tak isto prečítať.Apropo..tip na toto jedlo je od teba zlatko.Srdečne ti ďakujem @Izabella 929 a prajem každému pokojnú dobrú noc.
Ja by som si porciu ako dezert dala velmi, velmi rada
Šikulka si @Babidka a dcérka tiež. Nepochybne aj tvoje jedlo bolo veľmi chutné.Ďakujem ti pekne.
Som rád,že sa ti jedlo,,pozdáva" a veľmi pekne ti ďakujem.
Ahojky.
Kapustnicu som varil dlhšie ako sme zvyknutý takže bola hustá a buchty ako som ich ja nazval neboli rozmočené,keďže boli na vrchu kapusty.Srdečná vďaka.
Potešila si ma.Ďakujem ti pekne.
Ďakujem ti pekne za milý komentár a teší ma že sa ti kapustnica páči.
Čo tá príšerná kombinácia oregana a bazalky v tvojom guláši????? Je to vôbec ešte guláš?
máš ho veľmi vydarený. patrí ti pochvala!
Srdečne ti ďakujem a želám Vám všetkým peknú nedeľu.
Určite aj tvoja kapustnica býva veľmi chutná.Ďakujem ti veľmi pekne.
Pekne ťa pozdravujem.