Kapustnica
Kapustnica

Kapustnica s parenými buchtami fotorecept

mesiar50 - fotkamesiar50, 31. októbra 2017
Kapustnica s parenými buchtami (fotorecept)
Foto: mesiar50

Suroviny

Suroviny na cesto:
400 g
100 g
150 ml
150 ml
1 ks
1 ks (7 g)
70 g
Suroviny na kapustnicu:
500 g
5 stredne veľkých ks (nemusia byť)
2 ks
1 PL
3 ks
5 ks
podľa vašej chuti (vegeta)
400 g
cca 1700 ml

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Na oleji alebo masti usmažíme cibuľu.

    Kapustnica s parenými buchtami (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    K usmaženej cibule pridáme 1 PL papriky mletej a nádobu ihneď stiahneme zo sporáka.

    Kapustnica s parenými buchtami (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Ďalej pridáme zemiaky a kapustu.

    Kapustnica s parenými buchtami (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Pokračujeme pridaním oravskej slaniny.

    Kapustnica s parenými buchtami (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Prilejeme zhruba 1700 ml vody.

    Kapustnica s parenými buchtami (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Prípravu dokončíme pridaním bobkového listu, celého čierneho korenia, soli, prípadne aj vegetu pridáme... (Samozrejme vy použijete koreniny podľa vašej chuti.) Nádobu zakryjeme a pomali varíme cca 90 minút. Asi po 30-tich minútach varenia kapustnice si musíme zamiesiť cesto, na kysnuté buchty.

    Kapustnica s parenými buchtami (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Z uvedených surovín vymiesime cesto a po cca 45-tich minútach by sme ho mali mať takéto. Ja som na miesenie použil kuchynský robot. Cesto miesime asi tak 8 minút, pokiaľ sa mi pekne neoddelovalo od krajov nádoby.

    Kapustnica s parenými buchtami (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Potom som si spravil buchtičky. A to 6 kusov. Samozrejme, Vy si ich môžete spraviť aj viac a môžete aj z iného cesta. Po vykrojení cesta necháme buchty ešte podkysnúť zo 15 minút.

    Kapustnica s parenými buchtami (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Buchty poukladáme na vrch kapustnice a paríme ich pod pokrievkou 13 minút.

    Kapustnica s parenými buchtami (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Zo zostávajúceho cesta som si urobil buchty na pare. Buchty potrieme vlažným maslom a posypeme ich napr. mletými orechami, makom a vrch posypeme cukrom, ktorý vy radi.

    Kapustnica s parenými buchtami (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Dobrú chuť Vám priateľky & priatelia.

    Kapustnica s parenými buchtami (fotorecept) - obrázok 11

Diskusia k receptu

38 komentárov k receptu
Takový bavorský způsob - rádi dávají různé knedle větších rozměrů, do polévek. Určitě to není špatné, když se nad tím zamyslím. Někdy i ten tvůj nápad vyzkouším, až nás bude víc. Líbí se mi to čím dál víc.
Výborný nápad s tým parením v kapustnici. Na tanier s kapustnicou sa potom na vrch položí celá jedna buchta? Takto sa to servíruje? Ešte som sa s tým nestretla preto sa pýtam.
Vidím priateľu, že sme dnes varili na jednú nôtu, len ja som mal Poľskú kapustu. Takto urobené s buchtami je pre mňa moc zaujímave. Dcéra mi o tom spomínala čosi, že také čosi jedia v Nemecku. Tvoj recept mi to ukázal - ďakujem. Je to výzva. Dobré si uvaril.
@laci s dve jedlá sa neviem naučiť jesť a to: ľadvinky a parené buchty, /celkovo sladké múčne jedlá mi moc nejdú/ radšej suchý krajec chleba. Kukám na to ako vyoraná myš, otváram ten Tvoj recept a zatváram už asi tretí krát.:-) Ale poviem Ti, možno by som tú parenú buchtu v tej kapustnici takto na slano aj zjedla.
@mesiar50 ,dlho poznám tento recept a môžem iba potvrdiť, že je to skvelé jedlo..len by som chcela doplniť informáciu, že počas parenia buchiet na kapustnici v žiadnom prípade neodkrývať pokrievku pokiaľ sa neskončí doba parenia..doporučujem vyskúšať tento recept..si šikovný a pekne si to urobil ..
@Marianne (31.10.2017 15:48)

Vlastne tá buchta v tej kapuste nahrádza akože moju obľúbenú knedľu.Podotýkam,že tá buchta môže byť napr.aj z chlebového či iného cesta.Veľmi pekne ti ďakujem.
@Izabella 929 (31.10.2017 21:31)

Máš dobrý postreh.Chcel som doplniť v recepte,že buchty na kapuste musia byť celý čas parenia zakryté.Teraz je to už zbytočné,keďže tu v komentoch si to ľudia môžu tak isto prečítať.Apropo..tip na toto jedlo je od teba zlatko.Srdečne ti ďakujem @Izabella 929 a prajem každému pokojnú dobrú noc.
Takto som varievala knedliky ked sme prerabali dom a nemala som dost miesta na varenie.Tak mi dcera poradila ,aby som namiesto klasiky uvarila z nesladkeho cesta nenaplnene buchty priamo nad segedinskym.Je to rychlejsie a ked si rodina zvykne na netradicny tvar knedlikov...
Nepoznam, ale vyzera toto jedlo velmi dobre. A este je na hlavnej stranke v kolonke Kolace, zakusky a torty :-)
Ja by som si porciu ako dezert dala velmi, velmi rada
Ahoj, dávno som Ťa tu nevidela a hneď taký zaujímavý recept,ktorý sa mi veľmi páči a určite to vyskúšam, len sa chcem spýtať, spodok tých knedlí po uvarení-naparení nie je premočený?
@Aroooo (1.11.2017 23:34)

Ahojky.
Kapustnicu som varil dlhšie ako sme zvyknutý takže bola hustá a buchty ako som ich ja nazval neboli rozmočené,keďže boli na vrchu kapusty.Srdečná vďaka.
Už jsem viděla hodně, ale toto je doslova rarita! Ale logická rarita. Kapustnica s přílohou v jednom hrnci. Tleskám! Jsi nesmírně šikovný, bo závěr na sladko jako bonus...............hmmm to jsi mě dostal!! haha Díky za receptík 3 v 1.
Srdečne pozdravujem a vysoko kladne hodnotím aj tento Tvoj prudko jedlý rcp, vážený a milý kamarát @Mesiar50 alias Mäsiar Lacko a zvlášť za sólo parenie knedlí priamo v kapustnici. Ďakujem za zmenu technológie, ktorú "nabetón" odskúšam. Človek sa učí celý život a predsa len na slávu Božiu odkráča "natvrdlý"! Veľa čťastia a maj krásne dni plné úspechov a úsmevov!

Pridaj komentár k receptu: