Kapustnica s parenými buchtami fotorecept
Suroviny
Suroviny na cesto: | |
400 g |
|
100 g |
|
150 ml |
|
150 ml |
|
1 ks |
|
1 ks (7 g) |
|
70 g |
|
Suroviny na kapustnicu: | |
500 g |
|
5 stredne veľkých ks (nemusia byť) |
|
2 ks |
|
1 PL |
|
3 ks |
|
5 ks |
|
podľa vašej chuti (vegeta) |
|
400 g |
|
cca 1700 ml |
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Na oleji alebo masti usmažíme cibuľu.
-
2
K usmaženej cibule pridáme 1 PL papriky mletej a nádobu ihneď stiahneme zo sporáka.
-
3
Ďalej pridáme zemiaky a kapustu.
-
4
Pokračujeme pridaním oravskej slaniny.
-
5
Prilejeme zhruba 1700 ml vody.
-
6
Prípravu dokončíme pridaním bobkového listu, celého čierneho korenia, soli, prípadne aj vegetu pridáme... (Samozrejme vy použijete koreniny podľa vašej chuti.) Nádobu zakryjeme a pomali varíme cca 90 minút. Asi po 30-tich minútach varenia kapustnice si musíme zamiesiť cesto, na kysnuté buchty.
-
7
Z uvedených surovín vymiesime cesto a po cca 45-tich minútach by sme ho mali mať takéto. Ja som na miesenie použil kuchynský robot. Cesto miesime asi tak 8 minút, pokiaľ sa mi pekne neoddelovalo od krajov nádoby.
-
8
Potom som si spravil buchtičky. A to 6 kusov. Samozrejme, Vy si ich môžete spraviť aj viac a môžete aj z iného cesta. Po vykrojení cesta necháme buchty ešte podkysnúť zo 15 minút.
-
9
Buchty poukladáme na vrch kapustnice a paríme ich pod pokrievkou 13 minút.
-
10
Zo zostávajúceho cesta som si urobil buchty na pare. Buchty potrieme vlažným maslom a posypeme ich napr. mletými orechami, makom a vrch posypeme cukrom, ktorý vy radi.
-
11
Dobrú chuť Vám priateľky & priatelia.
Diskusia k receptu
Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu