Morčacia roláda s kelovým listom fotorecept
Foto: izabella929
Dnešný sviatočný obed.
porcie
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Morčacie prsia som umyla osušila.
-
2
Odkrojila som znej časť a tretinu som si odložila na kúsky v cestíčku s kelom. Vyklepala som cez mikroténové vrecko.Osolila okorenila.
-
3
Vonkajšie listy kelu som si odložila včera, keď som varila kelovú polievku. Nechala som v hrnci zovrieť vodu, pridala som sódu bikarbónu štipku a listy som blanšírovala 5 min.
-
4
Z listov som odstránila hrubú časť.
-
5
Pripravila som si plnku z rožka. Rožok som nakrájala na malé kocky, pridala som mleté korenie a vajce a všetko som zmiešala. Pôvodne som plánovala zabaliť do listov neúdené klobásu, kvôli tomu som ju nechala rozmraziť. Ale bolo to dosť hrubé, a tak som to vzdala.
-
6
Na mäso som položila vychladnuté listy.
-
7
Položila som na listy plnku a zrolovala. Zviazala som potravinárskym špagátom.
-
8
Roládu som uložila na plech a vložila do predhriatej rúry na 15 min.
-
9
Potom som ju preložila na panvicu do ktorej som vyliala i tuk z plechu a opiekla zo všetkých strán už iba chvíľku.
-
10
Odstránila som špagáty. Nakrájala som ju na plátky.
-
11
Podávala som ju s domácimi hranolkami a čalamádou. Prajem vám dobrú chuť.
;-)