prazdny

Šafránové risotto

Bezmäsité jedlá

Takéto šafránové risotto môžete poznať pod názvom milánske. Aj keď možno na prvý pohľad vyzerá jednoduché...

prazdny

Králik na smotane podľa Romana Paulusa

Hlavné jedlá

Vyskúšal som už viacej receptov na králika na smotane, tento je zatiaľ najlepší.

prazdny

Ľahučké šľahačkové pečivo

Koláče

Ľahučké sladké kysnuté cesto so smotanou na šľahanie plnené džemom a tvarohovou plnkou :-) Výborné koláče ;-P

prazdny

Frikadeller - národné jedlo Dánska

Národné jedlá EÚ

Dánske mäsové guľky Frikadeller sa dajú pripraviť na veľa spôsobov, ale len jeden je originálny –...

prazdny

Tuniakovo-zemiakový šalát

Šaláty

Osviežujúci, chutný šalát s jogurtom a čerstvým kôprom :-)

prazdny

Rezance s kozím syrom a so slnečnicovými semienkami

Cestoviny

Cestoviny sú na slovenskom stole „doma" už odpradávna. Keď rozvoniavali kuchyňou našich praprababičiek široké i tenké rezance, ...

prazdny

Francúzsky pomarančový koláčik

Koláče

Dnes bolo poriadne upršané počasie a jediná aktivita, ktorú som bola ochotná spraviť bolo upiecť tento...

prazdny

Špaldová rebarborová bublanina šálková

Koláče

Chcela som konečne vyskúšať koláčik zo špaldovej múky a tento šálkový, rýchly a jednoduchý ma nadchol....

prazdny

Kakaový oslávenec

Koláče

Mäkučké kakaové cesto, ktoré si podmaní vaše chuťové poháriky, s kombináciou sladučkej polevy a veselého...

prazdny

Chlieb bezlepkový a žemle asi najjednoduchšie

Bezmäsité jedlá

Nezvyknem kupovať chlebové zmesi, ale bola v ponuka v akcii, tak som vyskúšala. Najprv...

prazdny

Paella Valenciana - národné jedlo Španielska

Národné jedlá EÚ

Ryža sa v Španielsku začala pestovať v 10. storočí, najmä vo Valencii. Španieli si...

prazdny

Slaný koláč

Bravčové mäso

Je to chuťovka rýchlo upečená. Len nerobte toho viac, lebo všetko aj tak hneď zjete....

prazdny

Medové okaté rezy

Dezerty

Jeden recept na okaté rezy tu už mám, ale tie som robila s makovou plnkou...

prazdny

Mititei alebo Miči - národné jedlo Rumunska

Národné jedlá EÚ

Pôvod Miči je opradený tajomstvom. V roku 1900 sa šéfkuchárovi v malej bukureštskej reštaurácii minulo mäso...

prazdny

Makové perky s domácim lekvárom

Bezmäsité jedlá

Ja a mak sa nemáme veľmi radi, ale keďže je zdravý a má kopec pozitívnych benefitov...

prazdny

Crostini s čerstvými figami

Bezmäsité jedlá

Pre mňa je toto chuťové nebo - všetky chute do seba zapadajú ako puzzle.

prazdny

Čokoládové brownies

Koláče

Chutný, vláčny, jednoduchý a rýchly na prípravu...

prazdny

Mrkvová polievka

Bezmäsité jedlá

Recept ako stvorený na zahriatie a doplnenie vitamínov, ktorých nikdy nie je dosť.

prazdny

Škvarkové pagáče

Bravčové mäso

Robievam ich rada, vždy si spomeniem na starkú, od ktorej pochádza recept. Pagáče môžeme...

prazdny

Sopa de Cação - národné jedlo Portugalska

Národné jedlá EÚ

Polievka pochádza z historického územia Alentejo, kde bol život tvrdý a chudobný najmä počas diktátorského obdobia...

prazdny

Vajíčkový chlieb s medvedím cesnakom

Bezmäsité jedlá

Ešte stále máme sezónu medvedieho cesnaku. Môj príspevok nepovažujem za recept. Skôr len ako inšpiráciu...

prazdny

Bravčová panenka na špargľovom rizote

Bravčové mäso

V menšom hrnci na oleji opražíme nakrájanú šalotku do sklovita. Pridáme arborio ryžu a pražíme, až kým sa...

prazdny

Vývar z teľacích kostí

Večera

Je to doma vyrobený polotovar. Využitie je variabilné. Ako aj obmieňanie prísad a korenín...

prazdny

Orechovo-maková bábovka bez múky

Koláče

Tak kto si dá orechovo-makovú bábovku bez múky?

prazdny

Cvikla s chrenom

Bezmäsité jedlá

Červená repa s čerstvým chrenom je vyborné duo. Tento čerstvý šalát vydrží v chladničke dlhšie...

prazdny

Pizza rožky

Večera

Tieto rožky sú vhodné pre všetkých, ktorí majú rady pizzu.

prazdny

Špargľou plnený quiche

Večera

Zo surovín na cesto dôkladne vymiesime bochník a vtlačíme ho do formy na tortu alebo do pekáča.

prazdny

Pastiersky koláč so šošovicou

Bezmäsité jedlá

Originál recept možno poznáte pod názvom Shepherds Pie. Pochádza z britskej kuchyne a pripravuje sa z...

prazdny

Csirkepaprikás - národné jedlo Maďarska

Národné jedlá EÚ

Papriku začali v 16. storočí pestovať najmä v Turecku. Maďari však rýchlo zistili, že...

prazdny

Špargľovo-hubové ragú s cestovinami zo zemiakového cesta

Cestoviny

V hrnci na masle orestujeme nadrobno pokrájanú šalotku spolu s cesnakom do sklovita. Pridáme huby a špargľu...

prazdny

Roláda Eclair

Dezerty

Táto roláda je taký pokušiteľ... Keď je v chladničke, tak vás stále niečo pokúša, ...

prazdny

Plnené mušličky

Dezerty

Tieto koláčiky sú vhodné na sviatky, ale aj oslavy. Trocha práce, ale zvládne to aj...

prazdny

Čučoriedkovo-smotanová torta

Torty

Jednoduchý bublaninový piškótový základ s mojím obľúbeným smotanovo-jogurtovým krémom - u nás už klasika na každú príležitosť....