Lahodné krémové mrkvové rizoto
Foto: sarina
4
porcie
porcie
30-40 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Cibuľu a cesnak nakrájame nadrobno a osmahneme na olivovom oleji do sklovita. Pridáme ryžu, opražíme a podlejeme vínom. Osolíme a okoreníme. Necháme odpariť alkohol a po naberačkách prilievame vývar, tak, aby bola ryža vždy iba trochu zaliata až pokým nie je al dente.
- 2
Mrkvu postrúhame, osolíme a podusíme na masle. Primiešame k rizotu.
- 3
Pridáme maslo, zľahka premiešame a prisypeme strúhaný syr. Znova premiešame. Podávame so strúhaným syrom a lístkami bazalky alebo cherry rajčinami.
Tiež rizoto:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu