Krémové mrkvové rizoto
Krémové mrkvové rizoto

Lahodné krémové mrkvové rizoto

sarina - fotkasarina, 26. októbra 2020
Lahodné krémové mrkvové rizoto
Foto: sarina
4
porcie
30-40 minút
príprava

Suroviny

4-5 ks väčšia
200 g
1 l
1 dcl
1 ks
1 strúčik
 (alebo tvrdý syr)
2 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Cibuľu a cesnak nakrájame nadrobno a osmahneme na olivovom oleji do sklovita. Pridáme ryžu, opražíme a podlejeme vínom. Osolíme a okoreníme. Necháme odpariť alkohol a po naberačkách prilievame vývar, tak, aby bola ryža vždy iba trochu zaliata až pokým nie je al dente.

  2. 2

    Mrkvu postrúhame, osolíme a podusíme na masle. Primiešame k rizotu.

  3. 3

    Pridáme maslo, zľahka premiešame a prisypeme strúhaný syr. Znova premiešame. Podávame so strúhaným syrom a lístkami bazalky alebo cherry rajčinami.

Diskusia k receptu


Zatiaľ 2 komentáre
Super. Arborio vývar a parmezán. Skvelá kombinácia
Na mrkvové sa chystám už dávno - robím rovnakým postupom, už som robila hádam aj zo 10 druhov, ale na mrkvové nejako neprišlo ... konečne sa hádam podarí aj tento druh vyskúšať.