Tacos al Pastor
Doma som mala ananás a avokádo, tak som si povedala, že prišiel čas na mexickú...
Jemná a šťavnatá netradičná roláda
Roládu podobného zloženia a postupu práce tu mám medzi receptami ešte z roku 2015. Môj zámer...
Hovädzí plátok na škorici s farebnou zeleninou
Náš nedeľný obed dnes z hovädzieho pliecka ochuteného škoricou, klinčekmi a farebnou zeleninou.
Jahodový krémeš
Čo poviete na tento krémeš? Hádam by bol hriech, aby som sa nepodelila s touto dobrotou....
Pilaf - národné jedlo Bulharska
Pilaf bol vynájdený hneď po tom, ako bola do Indie dovezená ryža. Názov pochádza spojením...
Domáca zmrzlina
Domáca zmrzlina! To je niečo, doma si ju nevieme vynachváliť. Keď máte chuť na zmrzlinu,...
Obaľovaný zapekaný baklažán v paradajkovo-bazalkovej omáčke so syrom
Zdravý, jednoduchý a chutný recept ak nevieme čo s baklažánom.
Špargľový krém s kuracím mäsom
Špargľa je ľahko stráviteľná. Je bez tuku a obsahuje len málo kalórií. Práve preto je...
Italský lilek (baklažán)
Receptů na lilek není nikdy dost. A tenhle je takový lehký, viditelně jednoduchý a přitom...
Karamelové rezy s orechmi
Náš víkendový zákusok. Piškótové korpusy spojené karamelovým krémom s orechmi.
Kokosové košíčky a sušenky s kokosovým krémem
Mouku prosejeme do mísy, přidáme změklé máslo a ostatní suroviny. Propracujeme těsto a necháme hodinu...
Stamppot - národné jedlo Holandska
Holandské jedlo Stamppot je Kelový prívarok so klobáskou. V preklade tiež „zimné jedlo“, ktoré je...
Köttbullar – Mäsové guľky – národné jedlo Švédska
Mäsové guľky priniesol do Švédska kráľ Karol XII. V roku 1713 z exilu v Istanbule...
Fasolada - národné jedlo Grécka
Fasolada sa stala gréckym národným jedlom až v 20. storočí, ale recept sa traduje už...
Panenka so zapekanými zemiakmi a slaninovým džemom
Očistenú panenku osolíme a okoreníme, poukladáme na ňu šalviové listy a zabalíme do prossciutta. Opečieme...
Bábovka s malinami
Všetky ingrediencie okrem malín zmiešame v mise. Maliny posypeme asi 1 PL práškového cukru a primiešame...
Trinxat
Název Trinxat znamená „mačkat“ a čte se trinčat. Základem jsou štouchané brambory s kapustou (kel).
Rebarborovo-jahodový koláč
Milujem rebarboru v kombinácii s jahodami, minulý rok sa mi podarilo navariť z tejto kombinácie skvelý...
Wiener Schnitzel - národné jedlo Rakúska
Pojem Wiener Schnitzel je chránené geografické označenie pre rezeň z teľacieho mäsa. Z akéhokoľvek iného mäsa...
Teľací steak v citrónovej strúhanke s mrkvovým pyré
Citrónová strúhanka: V kuchynskom robote rozmixujeme strúhanku, kurkumu, citrónovú kôru, soľ a počas mixovania prilievame roztopené...
Karamelová torta k narodeninám
Tortu som upiekla jednej členke mojej rodiny k jej 35 . narodeninám. Priemer formy...
Karfiolový paprikáš s vajcovými nokerlami
Veľmi chutné jedlo z karfiolu. Prílohou sú nokerle s vajcom.
Jelenia sviečkovica s hlivovou klobáskou a so žemľovou knedľou
Hlivová klobása: Hlivu smažíme na oleji s cibuľkou až kým sa nevyparí všetka tekutina, pridáme cesnak a rozmixujeme....
Šaltibarščiai - národné jedlo Litvy
Napriek tomu, že litovská kuchyňa je veľmi bohatá a rozmanitá, obyvatelia Litvy majú veľmi nízky...
Teľacie „osso buco“ s gremolatou a so zemiakovými rösti
Na prípravu nálevu, v ktorom budeme dusiť teľacie lýtko, zmiešame víno s vodou, pridáme čierne...
Fenyklová příloha k masu
A nejen příloha, ale i samostatné jídlo s pečivem, nebo příloha k bramborám.
Paradajkové cestoviny s fazuľovými guľôčkami
Možno aj vy máte radi cestoviny s mäsovými guľkami, ale aj táto verzia s týmito fazuľovými...
Bôčik yamato s ryžovými rezancami a hoisin omáčkou
Najprv pripravíme marinádu na bôčik. Zmiešame sójovú omáčku, ryžový ocot, nakrájaný zázvor, ryžové víno, ...
Bryndzové halušky podľa mojej mamy
Už len slovo bryndza naznačuje, že je to dobrota všetkých Slovákov. Májova bryndza, lahôdková...
Kokosová mliečna ryža s tofu
Tofu nakrájame na malé kocky, zmiešame s medom, hrozienkami, datľami a škoricou. Dáme...
Waffle - Vafle - národné jedlo Belgicka
Belgické waffle sú jediným národným jedlom, ktoré je populárnejšie v inej krajine, než vo svojej...
Špikovaný diviačí krk s yorkshirskym pudingom
Najprv prípravíme nálev na mäso: Zmiešame vodu, červené víno, cesnak, cibuľu, bobkový list,...