Lievance zo zvyškov ryže
Foto: 3baby
Ryža je u nás veľmi obľúbená príloha. Ťažko však odhadnúť, koľko navariť, aby sme zjedli všetko. Toto je výborný spôsob, ako "doraziť" zvyšok ryže Zobraziť celý popisRyža je u nás veľmi obľúbená príloha. Ťažko však odhadnúť, koľko navariť, aby sme zjedli všetko. Toto je výborný spôsob, ako "doraziť" zvyšok ryže z predošlého dňa. Upozorňujem, že ryžu robievam zásadne bez cibule, tá by veru v tomto recepte nebola úplne vítaná.
príprava
Postup
-
1
Zvyšky ryže zmiešame s postrúhaným jablkom a popučeným banánom (ak niečo z toho nemáme, vynecháme).
- 2
Pridáme 1-2 vajcia, med, štipku škorice a vymiešame. Zmes má byť polotekutá. Všetko závisí od množstva ryže. Ak je tekutá príliš, pridáme trochu ovsených vločiek alebo múky.
- 3
Pečieme lievance na panvici s jemnou vrtvou tuku (oleja, masla).
- 4
Ak sa prvé lievance veľmi trhajú, skúste pridať ešte 1 vajce.
- 5
Potrieme lekvárom, nutelou, tvarohom, čo má kto rád a papáme... Dobrú chuť.
Tiež lievance:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Vyprazana ryza sa vzdy robi zo starsej trochu obschnutej ryze lebo cerstva sa neda oprazat.
Dobrý nápad. Ale aj sliepočky musia papať!