Ryžové lievance
Ryžové lievance

Lievance zo zvyškov ryže

3baby - bez fotky3baby, 30. októbra 2020
Lievance zo zvyškov ryže
Foto: 3baby

Ryža je u nás veľmi obľúbená príloha. Ťažko však odhadnúť, koľko navariť, aby sme zjedli všetko. Toto je výborný spôsob, ako "doraziť" zvyšok ryže z predošlého dňa. Upozorňujem, že ryžu robievam zásadne bez cibule, tá by veru v tomto recepte nebola úplne vítaná.

10 minút
príprava

Suroviny

 uvarená (zvyšky)
1 ks
1 ks
1-2 ks
1 PL (alebo cukor)
 (alebo maslo)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Zvyšky ryže zmiešame s postrúhaným jablkom a popučeným banánom (ak niečo z toho nemáme, vynecháme).

  2. 2

    Pridáme 1-2 vajcia, med, štipku škorice a vymiešame. Zmes má byť polotekutá. Všetko závisí od množstva ryže. Ak je tekutá príliš, pridáme trochu ovsených vločiek alebo múky.

  3. 3

    Pečieme lievance na panvici s jemnou vrtvou tuku (oleja, masla).

  4. 4

    Ak sa prvé lievance veľmi trhajú, skúste pridať ešte 1 vajce.

  5. 5

    Potrieme lekvárom, nutelou, tvarohom, čo má kto rád a papáme... Dobrú chuť.

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
Vyhadzovanie ryze je typicky slovensky blud, v azii to nerobia a ryzu jedia aj po troch dnoch a nemaju miliardy mrtvych.
Vyprazana ryza sa vzdy robi zo starsej trochu obschnutej ryze lebo cerstva sa neda oprazat.
Akurát mám v chladničke zvyšok ryže - zajtra budú tvoje lievance. Vďaka za inšpiráciu.
1x 3baby