Pudingový zákusok
Pudingový zákusok

Raffaello rezy fotorecept

olinecka - fotkaolinecka, 1. novembra 2020
Raffaello rezy (fotorecept)
Foto: Olinecka

Rezy dvoch chutí, nenáročné na prípravu.

55 minút
príprava
15 minút
na 180 °C

Suroviny

Kokosové cesto:
5 ks
150 g
150 g jemný
2 PL
1 bal.
Orechové cesto:
5 ks
150 g
150 g mleté
2 PL
2 PL
Krém:
6 ks
900 ml
5 PL
2 bal.
250 g
200 g
Na vrch:

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Suroviny na kokosové cesto.

    Raffaello rezy (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Bielky vyšľaháme do polotuha, pridáme cukor a vyšľaháme do tuha. Zvyšok surovín - kokos, múku a prášok do pečiva zmiešame a postupne primiešame do cesta.

    Raffaello rezy (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Plech 25x35 cm vyložíme papierom na pečenie a rovnomerne rozotrieme cesto. Rúru predhrejeme na 180 stupňov a pečieme 15 minút.

    Raffaello rezy (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Podobne pripravíme a druhé cesto, do ktorého pridáme mleté orechy a do suchých surovín preosejeme kakao. Pečieme na 180 stupňov 15 minút.

    Raffaello rezy (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Suroviny na krém.

    Raffaello rezy (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Krém: 2/3 mlieka dáme do hrnca, pridáme cukor a necháme zovrieť. Do zbytku mlieka pridáme žĺtky, vanilkový puding rozhabarkujeme a vlejeme do mlieka, ktoré sme dali vari. Za stáleho miešania uvaríme hustý puding. Puding zakryjeme fóliou a necháme vychladnúť. Maslo vymiešame do hladka, pridáme mascarpone a po častiach zašľaháme vychladnutý puding.

    Raffaello rezy (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Boky upečeného cesta upravíme.

    Raffaello rezy (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Nanesieme polovicu krému a uhladíme.

    Raffaello rezy (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Položíme druhý korpus.

    Raffaello rezy (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Nanesieme zvyšok krému, vrch posypeme čokoládovými hoblinkami. Dobrú chuť všetkým.

    Raffaello rezy (fotorecept) - obrázok 10
Recept je zaradený do kategórií:
Dezerty, Na sladko, Zákusky, Pečené

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
Pečieš všetky výborné, pritom aj nie veľmi náročné zákusky na prípravu. Aj tento je určite vynikajúci. Obdivujem Ťa a v poslednom čase keď zákusok, tak otváram vačšinou stránku
@olinecka. Vzdy uspejem a stále sa podaria, tak ďakujem za recepty. Teraz nepečiem - ale ukladám. Buď zdravá a peč naďalej.