Pečená ryba
Pečená ryba

Pečená pražma s maslovou tekvicou

Matej Dovičovič
šéfkuchár reštaurácie Al Trivio Centrál v Bratislave, 30. októbra 2020
Pečená pražma s maslovou tekvicou
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc

Pri výnimočnej večeri môžeme toto jedlo dozdobiť kaviárom a pečenou šalotkou, ktorá vyváži sladkú chuť tekvice.

4
porcie
45 minút
príprava

Suroviny

1 kg (alebo hokkaido, muškátová)
2 ks (alebo iná ryba)
2 PL
100 g
1 ks




Postup

  1. 1

    Tekvicu očistíme a nakrájame na menšie kocky. Na panvici s olivovým olejom krátko restujeme tekvicu s nakrájanou šalotkou, podlejeme trochou vody a prikryté dusíme úplne domäkka.

  2. 2

    Uvarenú tekvicu rozmixujeme ponorným mixérom a zjemníme kockou masla. Krémovú omáčku podľa chuti dosolíme.

  3. 3

    Medzitým pražmu nakrájame na filety (ak kúpime hotové filety, ušetríme si prácu), pokvapkáme ich olivovým olejom, dochutíme soľou a korením, prípadne čerstvými bylinkami (tymian, rozmarín...) Ochutenú rybu pečieme v rúre pri teplote 180 °C asi 7–8 minút.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia