Pečená pražma s maslovou tekvicou
Matej Dovičovič
šéfkuchár reštaurácie Al Trivio Centrál v Bratislave, 30. októbra 2020
šéfkuchár reštaurácie Al Trivio Centrál v Bratislave, 30. októbra 2020
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
Pri výnimočnej večeri môžeme toto jedlo dozdobiť kaviárom a pečenou šalotkou, ktorá vyváži sladkú chuť tekvice.
4
porcie
porcie
45 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Tekvicu očistíme a nakrájame na menšie kocky. Na panvici s olivovým olejom krátko restujeme tekvicu s nakrájanou šalotkou, podlejeme trochou vody a prikryté dusíme úplne domäkka.
- 2
Uvarenú tekvicu rozmixujeme ponorným mixérom a zjemníme kockou masla. Krémovú omáčku podľa chuti dosolíme.
- 3
Medzitým pražmu nakrájame na filety (ak kúpime hotové filety, ušetríme si prácu), pokvapkáme ich olivovým olejom, dochutíme soľou a korením, prípadne čerstvými bylinkami (tymian, rozmarín...) Ochutenú rybu pečieme v rúre pri teplote 180 °C asi 7–8 minút.
Tiež pečená ryba:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu