Kačacie prsia s marmeládou z červenej cibule, s foie gras a so zelerovým pyré
Peter Ďurčo
executive chef reštaurácie hotela Lesná v Starej Lesnej, 29. októbra 2020
executive chef reštaurácie hotela Lesná v Starej Lesnej, 29. októbra 2020
Foto: Pravda - Ivan Majerský
4
porcie
porcie
Postup
-
1
Kačacie prsia zbavíme kože, osolíme a udusíme domäkka. Pred podávaním krátko opečieme na časti tuku z kože z oboch strán. Z kože z kačacích pŕs nakrájame drobučké škvarky, ktoré vypečieme dozlatista. Prerastenú kačaciu pečeň (foie gras) prudko opečieme.
- 2
Cibuľu nakrájame na jemné klinky a dusíme na masle. Zalejeme vínom, osolíme, pridáme med a dusíme až do konzistencie marmelády.
- 3
Očistený zeler nakrájame na kocky, opečieme na masle. Zalejeme vývarom a uvaríme domäkka. Uvarený zeler rozmixujeme na tuhé pyré. Z chleba pripravíme hrianky, natrieme pyré, podávame s kačacími prsami, pečeňou a cibuľovou marmeládou.
Tiež kačacie prsia:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu