Kačacie prsia s marmeládou z červenej cibule, s foie gras a so zelerovým pyré
			   Peter Ďurčo
executive chef reštaurácie hotela Lesná v Starej Lesnej, 29. októbra 2020
		   
		   executive chef reštaurácie hotela Lesná v Starej Lesnej, 29. októbra 2020

Foto: Pravda - Ivan Majerský
4
porcie
porcie
Postup
- 
                                                    1
                                                    
Kačacie prsia zbavíme kože, osolíme a udusíme domäkka. Pred podávaním krátko opečieme na časti tuku z kože z oboch strán. Z kože z kačacích pŕs nakrájame drobučké škvarky, ktoré vypečieme dozlatista. Prerastenú kačaciu pečeň (foie gras) prudko opečieme.
- 2
 Cibuľu nakrájame na jemné klinky a dusíme na masle. Zalejeme vínom, osolíme, pridáme med a dusíme až do konzistencie marmelády.
- 3
 Očistený zeler nakrájame na kocky, opečieme na masle. Zalejeme vývarom a uvaríme domäkka. Uvarený zeler rozmixujeme na tuhé pyré. Z chleba pripravíme hrianky, natrieme pyré, podávame s kačacími prsami, pečeňou a cibuľovou marmeládou.
Tiež kačacie prsia:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
 - 2
 





                                                        
                                                    
 


Diskusia k receptu