Šošovicová polievka
Šošovicová polievka

Šošovicová polievka s penne

blissofplants - fotkablissofplants, 28. októbra 2020
3-4
porcie
10 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Suroviny

200 g
1 ks
2 strúčiky
1 ks
1/2 ks
1/2 ks
1 l
200 g (v konzerve)
50 g uvarené
hrsť (alebo špenátu)
2 PL (podľa vlastného výberu)




Postup

  1. 1

    Vo veľkom hrnci zohrejeme olej, pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu, cesnak, na malé kúsky nakrájanú mrkvu, paštrnák, cuketu a pár minút varíme.

  2. 2

    Pridáme šošovicu, vodu (aj viac, záleží či preferujete hustejšiu polievku), privedieme k varu, prikryjeme a necháme variť približne 20 minút.

  3. 3

    Pridáme paradajky a varíme kým zelenina a šošovica nezmäknú.

  4. 4

    Na záver polievku ochutíme, pridáme uvarené cestoviny penne a listy z reďkoviek, dobre premiešame a podávame.

Diskusia k receptu

mamec
Teda, riadne hustá polievka! Ja by som si dala, ale doma by mi to neprešlo. Nie je v nej mäso :)
radost
prepáč
šikovná varecháčka mladá
ja poznať preklad tvojho nicku bych rada
odpusti šedivej žene
že-my starí novému nerozumieme...
xxxl
@mamec (31.10.2020 20:28)

To ani jeden deň v týždni bez mäsa sa nenájde??




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia