Šošovicová polievka s penne
Foto: blissofplants
3-4
porcie
porcie
10 minút
príprava
príprava
40 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
200 g |
|
1 ks |
|
2 strúčiky |
|
1 ks |
|
1/2 ks |
|
1/2 ks |
|
1 l |
|
200 g (v konzerve) |
|
50 g uvarené |
|
|
|
|
|
|
|
hrsť (alebo špenátu) |
|
2 PL (podľa vlastného výberu) |
|
Postup
-
1
Vo veľkom hrnci zohrejeme olej, pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu, cesnak, na malé kúsky nakrájanú mrkvu, paštrnák, cuketu a pár minút varíme.
- 2
Pridáme šošovicu, vodu (aj viac, záleží či preferujete hustejšiu polievku), privedieme k varu, prikryjeme a necháme variť približne 20 minút.
- 3
Pridáme paradajky a varíme kým zelenina a šošovica nezmäknú.
- 4
Na záver polievku ochutíme, pridáme uvarené cestoviny penne a listy z reďkoviek, dobre premiešame a podávame.
Tiež Šošovicová polievka:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Ďakujem 🧡
Nevieš kým nevyskúšaš hehe; v žiadnom z mojich receptov nie je mäso 😉
šikovná varecháčka mladá
ja poznať preklad tvojho nicku bych rada
odpusti šedivej žene
že-my starí novému nerozumieme...
To ani jeden deň v týždni bez mäsa sa nenájde??