Kurací paprikáš
Kurací paprikáš

Kurací paprikáš fotorecept

civavasissi - fotkacivavasissi, 1. novembra 2020

Kura na paprike so smotanou je vynikajúce sýte jedlo, tentokrát som robila z kuracích stehien s kosťou aj kožou. Ako príloha sa najviac hodia Zobraziť celý popisKura na paprike so smotanou je vynikajúce sýte jedlo, tentokrát som robila z kuracích stehien s kosťou aj kožou. Ako príloha sa najviac hodia halušky, ja som uvarila cestoviny.

10
porcií
15 minút
príprava
80 minút
tepelná úprava

Suroviny

1,5 kg
0,5 kg
5 strúčikov
2 PL
1 ČL
375 g
 (na zahustenie, nemusí byť)




Postup

  1. 1

    Stehná som rozdelila na horné a dolné, ošúpala som cibuľu, pripravila som si korenie, papriku a soľ.

    Kurací paprikáš (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Cibuľu som nasekala nadrobno a osmažila na oleji do zlatista.

    Kurací paprikáš (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Zaliala som ju asi s deci horúcej vody a nechala vydusiť, kým sa všetka voda neodparila. Toto som zopakovala ešte raz, pridala som mletú papriku, pretlačený cesnak a nechala osmažiť.

    Kurací paprikáš (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Do tohto základu som dala stehná a poriadne som ich opiekla zo všetkých strán.

    Kurací paprikáš (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Mäso som osolila, okorenila, zaliala vodou a dala pomaličky variť.

    Kurací paprikáš (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Keď paprikáš, teda zatiaľ je to ešte perkelt, začal vrieť, pridala som ocot a nechala variť až kým mäso nebolo mäkké.

    Kurací paprikáš (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Hotové mäso som vybrala, obrala od kostí a vrátila do šťavy, pridala som jednu veľkú kyslú smotanu a zahustila s múkou, kto nechce múku, zahustí so zemiakom alebo vôbec, ja robím veľa šťavy, preto zahusťujem. Keď je šťavy menej, na zahustenie stačí nastrúhať zemiak.

    Kurací paprikáš (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    A obed v miske - tentokrát s cestovinami, chcela som vyskúšať ten tvar, také úzke rúrky, boli veľmi chutné. Zrazená smotana mi nevadí, viem, že som mala priblížiť teplotu smotany k teplote šťavy, na chuti to neuberá. Tak dobrú chuť.

    Kurací paprikáš (fotorecept) - obrázok 8

Diskusia k receptu