Kurací paprikáš fotorecept
Foto: civavasissi
Kura na paprike so smotanou je vynikajúce sýte jedlo, tentokrát som robila z kuracích stehien s kosťou aj kožou. Ako príloha sa najviac hodia Zobraziť celý popisKura na paprike so smotanou je vynikajúce sýte jedlo, tentokrát som robila z kuracích stehien s kosťou aj kožou. Ako príloha sa najviac hodia halušky, ja som uvarila cestoviny.
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Stehná som rozdelila na horné a dolné, ošúpala som cibuľu, pripravila som si korenie, papriku a soľ.
-
2
Cibuľu som nasekala nadrobno a osmažila na oleji do zlatista.
-
3
Zaliala som ju asi s deci horúcej vody a nechala vydusiť, kým sa všetka voda neodparila. Toto som zopakovala ešte raz, pridala som mletú papriku, pretlačený cesnak a nechala osmažiť.
-
4
Do tohto základu som dala stehná a poriadne som ich opiekla zo všetkých strán.
-
5
Mäso som osolila, okorenila, zaliala vodou a dala pomaličky variť.
-
6
Keď paprikáš, teda zatiaľ je to ešte perkelt, začal vrieť, pridala som ocot a nechala variť až kým mäso nebolo mäkké.
-
7
Hotové mäso som vybrala, obrala od kostí a vrátila do šťavy, pridala som jednu veľkú kyslú smotanu a zahustila s múkou, kto nechce múku, zahustí so zemiakom alebo vôbec, ja robím veľa šťavy, preto zahusťujem. Keď je šťavy menej, na zahustenie stačí nastrúhať zemiak.
-
8
A obed v miske - tentokrát s cestovinami, chcela som vyskúšať ten tvar, také úzke rúrky, boli veľmi chutné. Zrazená smotana mi nevadí, viem, že som mala priblížiť teplotu smotany k teplote šťavy, na chuti to neuberá. Tak dobrú chuť.
Diskusia k receptu