Vianočná orechová torta bez múky podľa veľmi starého receptu
Na Varecha.sk si občas uložím recept, pretože vždy, keď potrebujem, neviem nájsť ten správny papier s receptom....
Jemná a voňavá perníková roláda s gaštanovým krémom
Ja a rolády veľmi nie sme kamarátky - takmer vždy mi praskne, preto ich ani veľmi nepečiem....
Piškótový štedrák
Tento sviatočný koláč som už robila z kysnutého cesta aj z lineckého. Dnes som pripravila netradične v modernejšej verzii z piškótového cesta....
Cviklové rizoto podľa Štefana Martinoviča
Snažíte sa do seba dostať cviklu a už neviete ako? Možno vám pomôže recept od Štefana Martinoviča...
Škoricový kringel
Tento fantastický veniec z kysnutého cesta sa skvelo hodí k šálke kávy. Ak milujete vôňu škorice,...
Mäkké perníčky
Prinášam Vám recept na vynikajúce mäkké medovníčky-perníčky. Sledujte recept!
Jednoduchá čokoládovo-gaštanová torta s korpusom bez šľahania
Výborná šťavnatá tortička, nenáročná na prípravu, cesto netreba šľahať, len všetko zamiešať a piecť....
Hus s gaštanovým krémom a so zelerovým šalátom
Do očistenej husi dobre vmasírujeme soľ spolu s rascou a necháme ju odstáť do druhého dňa. Potom...
Hovädzí krk so špenátom a na kukuričnej kaši
Na hovädzí krk spravíme najprv marinádu. V miske zmiešame tymian, rozmarín, soľ, korenie,...
Jednoduchá lahodná krémová hokkaido polievočka
Mám veľmi rada tieto jednoduché krémové zeleninové polievky bez zbytočných prísad, v ktorých vynikne chuť základnej...
Kuracina na zelenine s krúpami
Jednoduché chutné kuracie mäso so zeleninou a s jačmennými krúpami.
Oškvarkovo-orechové pagáče
Robila som si poriadok v mojich receptoch. Tieto pagáče som robila ešte v minulom roku.
Teľacie ragú s viedenskou knedľou podľa Karin Haydu
Teľacie ragú s viedenskou knedľou od Karin Haydu je zdravé, výživné a ľahké jedlo, ktoré...
Lístkové koláčiky s kapustovou plnkou
Dusená kapusta: Pokrájanú slaninu rozpražíme, orestujeme na nej nakrájanú cibuľu a pridáme nasekanú kyslú kapustu. Dusíme...
Plnené šatôčky s kyslou kapustou a klobásou
Cesto: Vo vlažnom mlieku s cukrom rozdrobíme droždie a necháme postáť. Medzitým zmiešame vo väčšej nádobe múku,...
Ovsená kaša
Aj keď Slovensko je krajinou obilnín, ja som prvýkrát jedla túto kašu v Anglicku (oatmeal porridge)....
Orechovo-čokoládové tortičky bez múky
Posledných pár rokov sa snažím k sviatkom pripraviť vždy aj aspoň o kúsok zdravšie maškrty - tieto...
Bravčová roláda plnená paradajkovou kapustou
Kapusta je kráľovnou jesene. Hovorí sa o nej ako o vitamínovej bombe a čističi organizmu, nás kuchárov však viac zaujíma jej chuť a storaké použitie....
Výborný kapor na víne a cesnaku
Tak trocha začínam trénovať na Vianoce... Nemusí byť každý rok klasický vyprážaný kaprík, treba vyskúšať aj iné chute....
Bramborové koule plněné šunkou a sýrem
Plátky goudy a šunky naskládáme střídavě na sebe a nakrájíme na kostky, které spíchneme párátky, ...
Rizoto s vepřovým masem
Na kousku sádla zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme nakrájené maso, osolíme, opepříme a podusíme...
Krůtí roládky na paprice
Krůtí prsa nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme, opepříme, poklademe anglickou slaninou a proužky...